Denne helgen rundet Snapchaten min 5000 følgere!
For meg er det helt vilt! Jeg husker ennå da jeg opprettet den i sommer.
– Hva skal jeg legge ut her som er av interesse for leserene mine?!?
Jeg ville bruke den til noe
mer
enn reklame for bloggen min, og hverdagen min er ikke spennende nok til å dele i stort omfang! Ikke er jeg crazy underholdenede, ikke er jeg god på å mime etter sanger, tja…
Etterhvert synes jeg snapchat har blitt et veldig godt tilskudd til bloggen. Du får se hvordan jeg faktisk lager maten som kommer på bloggen, ofte deler jeg oppskrifter og øvelser som kun kommer på snapchat. Jeg får vist dere de små triksene mine som kanskje ikke fyller et helt blogginnlegg, dere får muligheten til å påvirke innholdet på bloggen og ikke minst – snappen min er åpen! Jeg elsker denne direkte kommunikasjonen med følgerene mine!
Søndag ville dere at jeg skulle bake Gulrotkakemuffins – uten helsekostprodukter. Jeg tok meg friheten til å lage en gulrotkake, men den kan så klart lages i muffinsformer også.
Du trenger:
3 gulrøtter
1 eple
1 stor banan
2 egg
2 ss yoghurt naturelle
1 håndfull rosiner
100 gram mandler
50 gram kokosmasse
50 gram havregryn
2 ss kanel
1/2 ts nellik
1/2 ts kardemomme
Slik gjør du:
Riv gullrøtter og eple.
Bland sammen mandler, kokosmasse og havregryn. Dette skal males til mel. Bruk stavmikser, blender eller kjøkkenmaskin.
Ha så alle ingrediensene i en bolle, mos det hele så sammen med en stavmikser.
Stekes på 160 grader i 30 minutter.
Jeg delte min kake i to for å få to lag.
Til glassur brukte jeg:
1 1/2 pakke kremost
Sukrin melis
Vil du følge meg på Snapchat så er navnet Fitfocuse.
Stort Smil
Desiree
Noater:
#sukkerfri
#oppskrift
#gulrotkake
#bakeutensukker
#diamat
#sunbakst
#glutenfri
Nam!! Hvor mange kakestykker er innafor sånn midt i uka? 😛 Skal teste ut denne en dag 😉
Lena: Ett 😉 Denne er kjempe mektig!
Hei!Går det annt å bytte ut mandlene, kokos massen og havregrynene med mandelmel, kokosmel og havremel? Isåfall vet du hvor mye i gram dette blir sånn ca?Så nydelig ut! 🙂
Karianne: Ja 🙂 det er jo det du lager vel å male det 😉 Så samme mengde 🙂
Vart det ikkje slik «kald» smak av sukrinmelisen? Har så dårlig erfaring med den…
Denne så veldig god ut 😀 Takk for oppskrift! Ha en flott dag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den 🙂
Ååh elsker gulrotkake 🙂 Er smaken veldig lik vanlig gulrotkake med sukker? 🙂
Iselin Renée: Ja, men konsistensen er litt annerledes.
Hvor får man kjøpt sukrin og sukrin melis? 🙂 Btw kjempe inspirert av oppskriftene dine da jeg jobber for tiden med å lage alt fra bunnen av og kutte ut halvfabrikat.Så takk 😀
Cati: Helsekost og nettbuktikker, Ica og Meny 🙂
Så utrolig flott og god ut! gulrotkake er noe av det beste jeg vet ;3
Gleder meg til å prøve.Men lurer på én ting: Hvor stor form brukte du?
Den så kjempegod ut!! Skal prøves til helgen. Synes det er kjempefint at du legger ut oppskrifter på søtsaker uten masse rare helsekostprodukter (selv bruker jeg svært lite av det). 🙂
Hvor mye sukrinmelis brukte du? Å hvor stor form?
Fint om du opplyser om str på kakeformene du bruker, for nå har jeg bommet på både oreokake og brownies 😛 Ellers tommel opp 🙂
Lilja: vanlig springform. Er vel 20 eller 22cm 🙂
Den så god ut! Har du noen idè om hvor mye kalorier det er per 100 gram på den? Jeg følger Grethe Roede og teller kalorier… 😉
Birgit: nei 🙂
Åh, NAAM! Denne må prøves ut.
Linda: husker ikke 🙂 er samme forhold som vanlig sukrin 🙂
Har lyst å prøve denne.. Men må gulrøttene og eplet først rives, før de skal moses med stavmikseren?
Færskingen: rives 🙂
Nå er kaken laget og den ble igrunn veldig bra 🙂 Men skal den være litt deigete eller sånn «smule-kake» konsistens? Hmm..
Færskingen: haha 🙂 det er et godt spørsmål 🙂 jeg husker faktisk ikke, men den var ikke smulete 🙂
Hehe, godt å høre 🙂 Min ble nemlig ganske klissete.. meeen veeeldig god på smak. Bare lurer på om den ble litt lite stekt, eller om den skal være sånn. Uansett, mer enn godkjent her i heimen 😉 Ha ei fin helg!
Kjersti: Hvis du bruker glutenfrie havregryn så 🙂
Skal det ikke noe form for heve middel i kaka? Ingen bakepulver?
Ann-Therese Strøm: Nope 🙂 denne hever ikke 🙂
Bruker du kremost med smak? Er den gule med mandarin god til mon tro…. lr er det best me naturell….?
Tove Kristin: Sikkert godt med mandarin, men jeg har brukt vanlig 🙂
Heisann. Denne ser rågod ut, og må prøves i helga! Vet du om den kan fryses? 🙂
Stina Mari: ja 🙂