Gulrot og søtpotetsuppe

14. oktober 2016 | Middag

Da er høsten virkelig over oss dere! Jeg er glad i suppe året rundt, men kanskje særlig på denne tiden av året. Suppe er en så enkel måte å trylle frem varm, næringsrik mat på! En stor favoritt har alltid hvert gullrotsuppe, gjerne i kombinasjon med søtpotet eller gresskar. Man kan så klart lage denne suppen på grønnsaksbuljong, men jeg må passe på å skryte av at jeg har laget min på hjemmelaget hønsekraft!



 

 

Til 4 personer trenger du:

500 gram gulrot og søtpotet

1 gul løk

2 fedd hvitløk

1 ss revet ingefær

Saften av 1 lime

1 dl kokosmelk

7 dl kyllinkraft (eller utblandet kylling buljong)

1 ss gurkemeie

1 ts chilliflak

Salt og pepper etter smak

 


Slik gjør du:

  1. Kutt grønnsaker, løk og hvitløk i små biter og stek i litt smør
  2. Kok dem så møre i kraften, tilsatt ingefær, gurkemeie (kan sløyfes men fint for farge, smak og helse)
  3. Tilsett så limesaft og kokosmelk.
  4. Kjør det hele til en glatt suppe med blender eller stavmikser
  5. Smak til med chilli, salt og pepper

Jeg må så klart ha koriander til <3

 


Husk at du kan lagre oppskriftene mine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin 
HER


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree

 


14. oktober 2016 | Middag

Kommentarer (8)

  1. Super ☺ Men lager min uten gurkemeie. Synes det gir en bismak så gurkemeie inntas som piller.

Comments are closed.