Grunnen til at du ikke lykkes med vektreduksjon!

24. juli 2017 | Kropp

I dag er sommerens online BOOTCAMP over for denne gang, og jeg skal nyte en liten uke med helt fri før jeg setter igang klargjøring for høsten! Alle kostplaner og oppskrifter er klare, men appen min skal nå oppdateres slik at deltagerne kan velge mellom studiotrening og hjemmetrening!

Nytt i år er at alle som har fullført BOOTCAMPEN har fått tilbud om å fortsette med 3 mnd oppfølgning av meg.

De fleste er jo klar over at det er etter et slikt type opplegg og etter vektreduksjonen at den virkelige jobben begynner, men det jeg særlig ønsker å komme til livs under disse 3 månedene er det som saboterer 80% av alle forsøk på å gå ned i vekt eller alle forsøk på å holde vekten!

24 core øvesler

Det er nemlig ALT ELLER INGENTING mentaliteten!

Jeg vet ikke hvorfor så mange sitter med følelsen av at hvis de ikke klarer å følge en hel kostplan til punkt og prikke, så er det ikke noen vits. Eller at hvis de ikke får trent alle øktene som er satt opp i kalenderen så er det ikke noen vits å begynne eller fortsette.

Eller hvor mange kunder som har vært i en bursdag, en hytte helg eller en ferie, som føler at alt er ødelagt, så nå er det bare å begynne på nytt!

Å begynne på nytt kan jo være en fin ting det, men personlig foretrekker jeg å tenke at man bare fortsetter.

Den bursdagen, hytte helgen eller ferien ødelegger ikke en sunn livsstil, det er en del av en sunn livsstil!

Det er ikke den bursdagen, hytte helgen eller ferien som saboterer din vektreduksjon. Vektreduksjonen stopper kanskje opp, men når hverdagen kommer tilbake og du fortsetter som du pleier – ja da vil du ikke begynne på nytt – du vil fortsette å gå ned!

 

3 uttalelser som går igjen hos mine kunder, og mine råd.

Kanskje du kjenner deg igjen?


Det er alt eller ingenting. Når jeg først skeier ut så gir jeg opp!

Dette ser jeg både på trenings og matfronten, og jeg blir så fortvila!

Hva så om du bare får trent en gang? Er ikke en gang bedre enn igjen ? Føles det ikke bedre å få til den ene treningen enn å droppe alle?

Du har spist sunt hele uka frem til torsdag, men går på en real smell torsdag kveld. Alt er ødelagt, begynner igjen på mandag!

Neeeei! Hvordan kan en dag ødelegge for tre andre? Hvordan kan et usunt måltid ødelegge for tre sunne?


Jeg spiser sunt hele dagen, men om kvelden tar søtsuget meg.

  • Det du har i skapene er det du spiser. Hvis du ikke har tilgang til søtsaker kan du heller ikke spise dem. I hverdagen lønner det seg å velge kalorifattige og proteinrike alternativer på kvelden. Varme bær med litt vaniljekesam, epleskiver med litt sukrin gold og kanel, påleggskiver med litt avokado, omelett av eggehviter, grønt og litt ost. Denne bloggen er full av både salte og søte alternativer.
  • Spis nok mat dagen igjennom!
  • Få i deg nok fett og proteiner.

Det er ingen tvil om at de som sliter mest med dette er de som spiser for lite mat og for mye karbohydrater.  Og her vil jeg gjerne poengtere at karbohydrater er bra, men du trenger flere karbohydrater fra grønnsaker og grove korn enn du trenger hva hvete og skjult sukker..

Slik ser et godt balansert hovedmåltid ut.

 

Jeg synes det er vanskelig å være flink.

Flink…..

Blås i flink, blås i det store bilde. Det store bilde forandrer seg når du begynner i det små. Mitt råd nummer 1!

Når du skal begynne med en livsstilsforandring, dropp forandringen. 
Du trenger ikke å fokusere på hva du skal forandre, hva du må kutte ut eller hvordan du skal være flink. Fokuser heller på hva du vil legge til, hva du kan begynne med, hvilke nye vaner du vil ha?

Vil du :

  • Trener mer.
  • Spise mer grønnsaker.
  • Drikke mer vann.
  • Spise sunne søtsaker i ukedagene.
  • Starte dagen med en smoothie.

Det er jo topp! Start med det. Om noen uker har du kanskje motivasjon, lyst og overskudd til å legge til ennå noen nye vaner?

Det er greit å møte hindringer, det er til å med greit å gå på en smell. Det hindrer ikke fremgangen din så lenge du fortsetter fremover. 

Nye BOOTCAMPER starter opp i slutten av august. Har du lyst til å få informasjon og mulighet til å melde deg på litt før alle andre vil jeg anbefale deg å abonnere på mitt NYHETSBREV her.

24. juli 2017 | Kropp

Kommentarer (2)

  1. Merker at det er ei stund siden jeg har vært inne på siden din (pga ferie). Var godt å lese og få inspirasjon til å komme tilbake til hverdagen igjen 😀 Fortsett med den flotte siden din og alle gode tipsene dine. Di har hjulpet meg masse 😀 Har hatt så lyst til å være med på bootcamp og andre av treningene dine, men pga fibromyalgi så klarer jeg ikke å gjennomføre dem. Blir appen din kun for trening eller blir fit på 30 dager der også?

  2. Åh herregud dette innlegget trengte jeg jeg har dårlig samvittighet for jeg fråtsa i taco, popcorn og litt sjokolade i helga. Har nettop meldt meg på Grete roede kurs for å få inspirasjon å tips Har desverre lagt på meg veldig etter en depresjon for 1,5 år siden og sliter fortsatt med de gode vanene jeg hadde før. Jeg er flink i ukedagene og ferien spiste jeg ikke så mye mat som jeg pleier( selv om det ble is) i dag skal jeg ha torsk med heimelaga potetstappe, brokkoli og gulrøtter Gleder meg!

Comments are closed.