Grove rundstykker med yoghurt og en hemmelig ingrediens!

28. mars 2017 | Boller & Brød

Hei og god morgen fra toget.

I dag er jeg på vei til en utrolig spennende dag i Oslo. Først på programmet står et frokost event arrangert av Pressekontakterna. Vi skal vist ut å løpe med Amalie Tefre Skage! Kroppen min er ikke sånn kjempe glad i trening før kl.10, så jeg må innrømme at jeg gruer meg litt. Etter eventet løper jeg videre på møter. I dag faller forhåpentligvis de siste brikkene på plass i et prosjekt jeg har jobbet med lenge! Og som jeg virkelig gleder meg til å dele!

Men først, disse deilige rundstykkene, med en hemmelig ingrediens!

Jeg har faktisk søkt rundt på det vide internettet for å finne Norske oppskrifter med denne hemmelige ingrediensen. Jeg finner det ikke! Jeg har også søkt rundt omkring for å finne ut av hva denne hemmelige ingrediensen faktisk gjør. For i mitt andre hjemland, Danmark, er det ganske vanlig å bruke det. Eneste konklusjon er smak og at det bidrar i gjæringsprosessen.

Uansett så blir disse rundstykkene skikkelig gode! Saftige, masse luftbobler og god skorpe!


Du trenger:

 

Ingredienser

 • 25 gram fersk gjær
 • 2 dl  farris (den hemmelige ingrediensen)
 • 3 dl yoghurt naturelle (jeg bruker gresk)
 • 1 ss honning
 • 1 ts salt
 • 2 dl lettkokte havregryn
 • 4,5 – 5 dl fullkorn hvetemel

Fremgangsmåte

 1. Rør ut gjær og honning i farris.
 2. Tilsett yoghurt og salt
 3. Rør inn havregryn, så melOSB: denne deigen skal være veldig løs.


  La deigen heve i 1,5 time

  Form 8-12 rustikke rundstykker


  Settes til etterheving mens ovnen blir varm

  Stekes på over og undervarme 220 grader i 15-20 minutter.


Tips:

Bruk 1,5 ts tørrgjær i stede og la deigen langtidsheve på kjøkkenbenken over natten. Da trenger den ikke å etterheve

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Lag deg en glad dag!

Stort Smil

Desiree

28. mars 2017 | Boller & Brød

Kommentarer (3)

Comments are closed.