Hei og god morgen fra toget.
I dag er jeg på vei til en utrolig spennende dag i Oslo. Først på programmet står et frokost event arrangert av Pressekontakterna. Vi skal vist ut å løpe med Amalie Tefre Skage! Kroppen min er ikke sånn kjempe glad i trening før kl.10, så jeg må innrømme at jeg gruer meg litt. Etter eventet løper jeg videre på møter. I dag faller forhåpentligvis de siste brikkene på plass i et prosjekt jeg har jobbet med lenge! Og som jeg virkelig gleder meg til å dele!
Men først, disse deilige rundstykkene, med en hemmelig ingrediens!
Jeg har faktisk søkt rundt på det vide internettet for å finne Norske oppskrifter med denne hemmelige ingrediensen. Jeg finner det ikke! Jeg har også søkt rundt omkring for å finne ut av hva denne hemmelige ingrediensen faktisk gjør. For i mitt andre hjemland, Danmark, er det ganske vanlig å bruke det. Eneste konklusjon er smak og at det bidrar i gjæringsprosessen.
Uansett så blir disse rundstykkene skikkelig gode! Saftige, masse luftbobler og god skorpe!
Du trenger:
Ingredienser
- 25 gram fersk gjær
- 2 dl farris (den hemmelige ingrediensen)
- 3 dl yoghurt naturelle (jeg bruker gresk)
- 1 ss honning
- 1 ts salt
- 2 dl lettkokte havregryn
- 4,5 – 5 dl fullkorn hvetemel
Fremgangsmåte
- Rør ut gjær og honning i farris.
- Tilsett yoghurt og salt
- Rør inn havregryn, så melOSB: denne deigen skal være veldig løs.
La deigen heve i 1,5 timeForm 8-12 rustikke rundstykker
Settes til etterheving mens ovnen blir varmStekes på over og undervarme 220 grader i 15-20 minutter.
Tips:
Bruk 1,5 ts tørrgjær i stede og la deigen langtidsheve på kjøkkenbenken over natten. Da trenger den ikke å etterheve
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Lag deg en glad dag!
Stort Smil
Desiree
Agnethe: ja 🙂
Vet du ca hvor mange kcal det er i ett sånt rudnstykke?
Som i vanlige rundstykker 🙂 Har ikke regnet ut 🙂