Grove pizzamuffins + hemmeligheten til saftig bakst!

Reklame 13. november 2022 | | Skriv kommentar

reklame Rørosmeieriet

 

Når jeg leter etter inspirasjon til nye oppskrifter havner jeg ofte på utenlandske nettsider, og alt for ofte inneholder de et produkt vi ikke har i Norge, nemlig buttermilk.

Buttermilk er en syrnet melk som brukes i alt fra gjærbakst, kaker, muffins, vafler, ol. Men også i ulike marinader og dressinger. Litt frustrerende, helt til jeg fikk vite at Bakemjølk fra Rørosmeieriet kan brukes på akkurat samme måte!

 

Det er mange gode grunner til å bruke Bakemjølk i bakst:

Gjærbakst, både søt, fin og grov, blir saftigere og holder seg saftig lengre.

Vaffelrøre og pannekakerøre blir saftigere og røren blir mer stabil og skiller ikke.

Kaker bakt med natron får en luftig, men nesten kremete konsistens, pga reaksjoner mellom syren i melken og natron.

 

Baking er, som mange vet, litt kjemi også!

Jeg er særlig glad i å putte Bakemjølk i grove bakeverk. Da disse ofte kan bli litt tørre om ikke man er nøye med ingrediensene.

Så når jeg skulle forbedre min gamle oppskrift på Grove Pizzamuffins, måtte jeg så klart prøve å bruke Bakemjølk. Og det ga akkurat det resultatet jeg håper på! Skikkelig saftige, og de holder seg sånn i flere dager!

Til 6 store muffins:

Ingredienser

  • 3 dl siktet speltmel
  • 3 dl havremel
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 4 egg
  • 2 dl Bakemjølk fra Rørosmeieriet
  • 4 egg
  • 2 dl Skjørost fra Rørosmeieriet
  • 50 gram smeltet smør fra Rørosmeieriet
  • 0,5 finhakket rødløk
  • 1 finhakket paprika
  • 1 dl finhakket persille
  • 5 skiver kokt skinke
  • 1 dl revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Start med å røre sammen egg, Bakemjølk og Skjørost. Rør deretter inn smeltet smør,  revet ost, skinke, løk, paprika og persillen.
  • Bland det tørre sammen i en bolle før du mikser det våte og det tørre.
  • Fordel røren i 6 store muffinsformer.
  • Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter.

Du finner flere oppskrifter og mer informasjon om Bakemjølk på Rørosmeieriet sin hjemmeside HER.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.