Jeg vet, det burde hvert lussekatter, men nå er ikke det en stor slager her i gården, så vi baker juleboller.
Så det så.
Gjærbakst er ikke det jeg er best på, men jeg har nå lært meg et triks eller to.
Triks nummer en; tålmodighet!
Til disse trenger du altså en liten dose tålmodighet, og
– 2 dl temperert melk
– 1 dl smeltet cocosa eller smør
– 300g fibramel
– 1 dl sukrin
– 1 ss sukker (jeg skal forklare)
– 1 pakke gjær
– 1 halv ts kanel
-1 halv ts kardemomme
– 1 egg til pensling
– nelikkspiker til pynt
Slik gjør du:
– rør ut gjær og sukker i melken. Gjær er nemlig veldig glad i sukker! Og bakeværk blir derfor luftigere hvis vi gir gjæren litt sukker.
– tilsett fettstoff og krydder. Vend i melet tilslutt.
Så skal det heves!
Et lite tips! Sett på ovnen, la den få litt lunk, skru av og sett bolledeigen til heving i ovnen.
Det sparer deg for litt tålmodighet.
Etter en liten time kan deigen rulles ut, pensles og pyntes.
De skal stekes på 220 grader i 15 min.
#sukkerfri
#julebakst
#julesmak
#funksjonellmat
#grov
#fiberrik
Ha en fin kveld.
– Desiree