Grove hamburgerbrød

25. juni 2016 | Boller & Brød

Jummy, jummy, jumm! Det er lite som slår en god burger på grillen i disse dager! Og burger er absolutt ikke det værste du kan putte i deg. Så klart burde du passe på at kjøttet er mest mulig kjøtt! Altså ikke vann, salt og fett. Jeg anbefaler å lage burgerene selv av karbonadedeig. Litt ost og bacon synes nå jeg det skal være plass til nå og da, men alt med måte.

Det eneste som kan ødelegge en god burger for meg er brødet! Jeg kan ikke forstå hvorfor man vil ødelegge så mye god mat med kjedelige luftboller laget av hvetemel, sukker, ekstra gulten og rare tilsettningsstoffer. Hadde det bare smake godt lissom! Så burgerbrød det lager man selv, og putter i frysa!

Mine ble nok mer halvgrove, men her kan du enkelt justere hvor grove du vil ha brødene ved å legge til mer sammalt hvete og trekke fra finmalt hvete. Bare den totale mel mengden blir den samme er det lite som kan gå galt for å si det sånn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Du trenger:

  • 2,5 dl lunken melk
  • 1,5 dl lunkent vann 
  • 1/2 ts sukker
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 15 g fersk gjær
  • 250 g sammalt hvete, finmalt
  • ca. 300 g hvetemel
  • 50 g smør, i terninger
  • vann til pensling + sesamfrø


Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren og strø over sukkeret. La dette stå mens du varmer vann og melk til riktig temperatur.

  2. Rør ut gjær i væsken og tilsett så salt og mel. Elt dette i minst 10 minutter.

  3.  Tilsett så smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Du skal da stå igjen med en fast, men klissete deig.

  4. Sett den så til heving i 45 – 60 minutter

  5. Trill så deigen til 10 – 12 boller. Trykk dem litt flate

  6. Etterhvers i minst 30 minutter

  7. Pensles med vann og stø over sesmfrø

  8. Stekes på 225 grader – over og undervarme i 10 minutter.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veldig kjekke å ha i frysa!

 

Fortsatt fin lørdag 🙂 Her venter snart kanotur, så fort kjæresten kommer hjem.

 


Husk at du kan lagre dine favorittinnlegg direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin 


HER


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#grovt


#hamburgerbrød


25. juni 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (3)

  1. Hei du! Lurte bare på hva som gjør disse brødene grove? Hvetemel er vel ikke spesielt grovt, så er det sammalt hvete som gjør dem grove? 🙂 Takk for svar, og ha en fantastisk dag videre fine du <3

  2. Julie: Jeg skriver at mine er halvgrove, men at du kan gjøre dm grovere ved å bruke mer sammalt hvete 😉

Comments are closed.