Grove bagels med rug; Step by step video

25. januar 2016 | Boller & Brød

Bagels tror jeg virkelig ikke vi har for vane å bake i Norge! Og jeg må innrømme at jeg lurer på hvorfor? For her tror jeg vi snakker den beste varianten av brød/rundstykker jeg vet om! Bagels har en helt unik konsistens og kan varieres i det uendelige, og allikevel er det nærmeste man kommer i dette landet en kjedelig hvetevariant fra Hattings og andre lyse varianter på en cafe her og der!

Vel, da får man lage dem selv da!

Jeg lærte meg faktisk å lage bagels alt da jeg var 15 år gammel. Så lenge har det hvert en favoritt, og jeg husker ennå min overraskelse da jeg oppdaget at disse skulle kokes?! Før de stekes. Så, så rart er det kanskje ikke at de har en unik konsistens?

 

Første bagelsoppskrift ut her på bloggen blir derfor en ganske vanlig matpakke bagel. Egnet til sandwicher, frokost og lunsj.

Til 7 stykker trenger du:

 

25 gram fersk gjær

1 ss sukker eller honning

3 ss olje

 

4 dl lunkent vann

7 dl Fibramel

4 dl siktet rugmel

1 ts salt

 

Slik gjør du:

Rør sammen gjær, sukker og olje.

Miks sammen alt det tørre.

Rør så sammen gjærblanding, lunkent vann og det tørre.

Kna deigen i minst 10 minutter før du setter den til heving i 60 minutter.

 


Som vanlig har jeg lagt ut en Step by Step video på Snapchat, men i dag har jeg klippet denne sammen så den kan postes her også.

 Dette er ikke noe jeg kommer til å gjøre fast, så anbefaler deg å følge meg på Snapchat. Navnet er Fitfocuse.
Kokes på 2 min på hver side.
Bagelsene stekes på 200 grader i 20 minutter.
Stort Smil
Desiree
Notater:


25. januar 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (18)

  1. Dette så godt ut, takk for oppskrift 😀 Håper du har en fin dag! Feel free til å ta en titt på bloggen min og følge den 🙂

  2. Hei Desiree!Disse så gode ut!Jeg fulgte snappen din, og lurer på hvordan det går med utprøvingen av kokossukkeret? Er veldig nysgjerrig på det, siden det er veldig lett å få tak i her jeg bor (Thailand). Hvordan er næringsinnholdet i cocosa-sukker? Er det sunnere enn vanlig sukker? Vanskelig å få tak i andre sunne alternativer her, bortsett fra honning. Skulle så gjerne ha noe som var enda sunnere enn det. Nå må jeg ha med med f.eks. fibersirup fra Norge de få gangene jeg her der.

  3. Det er så inspirerende å følge deg både på snap og blogg. Prøvde meg på disse og de ble kjempe gode! Vet du ca hvor mange kcal det er i en bagel? 🙂

  4. Hei! De ble veldig gode, men ble litt tørre- vet du hva jeg kan ha gjort galt? 🙂 Tips fra meg er å tilsette kanel og rosiner, gir en veldig god ekstrasmak.

  5. pia: Kan være de skulle hatt 5 min mindre i ovnen 🙂 Alle ovner er litt forskjellige 🙂

Comments are closed.