egen reklame
Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER
Ok, i dag var det store spørsmålet på insta story Halloween eller ikke Halloween?
Altså, vi feirer ikke Halloween hos oss. Ungene pleier å gå knask eller knep, ikke i år…. Og vi pleier å ha litt godis hjemme tilfelle det knakker på døra, men der stopper det altså.
I år er jo alt litt annerledes, og ungene skal ikke ut å gå knask eller knep. Men eldste har avtalt å kle seg ut og være sammen med noen venninner. Hjemme.
Som mange nok ikke vet har min datter diabetes type 1. Og denne kaken ble årets Halloween kake fordi hun ønsker seg cakepops til denne samlingen. Og for å lage cakepops trenger du – kakesmuler 🙂
Så i dag deler jeg oppskrift på kaka jeg bruker til dette. Så kommer oppskriften på cakepops på fredag! Cakepops kan jo brukes til så mye mer enn bare Halloween!
Til 1 brownie trenger du:
Ingredienser
- 1 dl lettkokte havregryn
- 2 dl kokende vann
- 50 gram smør
- 2 dl sukrin gold
- 1 egg
- 2 dl havremel (kan lages ved å blende havregryn)
- 2 ss bake kakao
- 1 klype salt
- 1 ts vaniljepulver
- 1 ts bakepulver
- 0,5 dl mandelmelk/melk
- 50 gram hakket, mørk sjokolade
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 grader – over og undervarme
- Start med å helle havregrynene opp i kokende vann. Rør rundt og la det stå å svelle til du har fått en grøt – 5/10 minutter.
- Tilsett smørret slik at dette smelter.
- Rør egg, bake kakao, salt, sukrin gold og vaniljepulver inn i grøten. Tilsett mel, bakpulver og melk. Rør godt sammen.
- Fordel røren i en liten langpanne. Ha over den hakkede sjokoladen.
- Stekes midt i ovnen i 30 minutter
Resultatet blir en skikkelig seig og litt klissete brownie. Akkurat slik jeg liker det!
Stort Smil
Desiree