Grov og proteinrik middagspai

8. mars 2016 | Middag

 

Pai er helt genialt! I det øyeblikket du bytter ut butterdeigen og fløten har du alle muligheter til å lage en sunn middag eller lunsjrett med hva du enn har i kjøleskapet. Og det er akkurat det jeg bruker pai middager til ! Rydde opp i kjøleskapet! Så ikke la min oppskrift sette begrensninger for deg. Bruk fantasien!

Til bunn trenger du:
6 dl grovt mel. Jeg brukte Rugmel
4 ss olje
2 dl vann
2 klyper salt
Evt litt ekstra krydder hvis du ønsker.

Bland alle ingrediensene.
Kjevl ut bunnen og bre den over en smurt form. 
Prikk bunnen.

For stek bunnen på 200 grader i 15 minutter

 

Til fyll:

Strek det kjøttet og de grønnsakene du vil bruke som fyll i litt olje.

I dag ble det søtpotet, gul løk, brokoli, paprika og litt chilli hos oss, sammen med en pakke kokt skinke.

Basen lages av 4 egg og en boks cottage cheese. Mos det hele i en blender eller stavmikser så den blir klumpfri. Hell over.

Jeg toppet min med litt reven ost.

Paien stekes ferdig med fyllet på 200 grader i nye 30 minutter.

MOMS!

 

 

 

Notater:


#middagspai


#grovpai


#proteinmat


#familiemat


#oppskrift


#middag


#lunsj


8. mars 2016 | Middag

Kommentarer (8)

  1. Veldig greit å kunne lage sunn pai også, er generelt veldig glad i pai^^

  2. Hadde blitt superglad om du kunne komme med en sunn og god pai-oppskrift uten egg og melk? Du er utrolig flink, Desiré! 🙂

Comments are closed.