Pai er helt genialt! I det øyeblikket du bytter ut butterdeigen og fløten har du alle muligheter til å lage en sunn middag eller lunsjrett med hva du enn har i kjøleskapet. Og det er akkurat det jeg bruker pai middager til ! Rydde opp i kjøleskapet! Så ikke la min oppskrift sette begrensninger for deg. Bruk fantasien!
Til bunn trenger du:
6 dl grovt mel. Jeg brukte Rugmel
4 ss olje
2 dl vann
2 klyper salt
Evt litt ekstra krydder hvis du ønsker.
Bland alle ingrediensene.
Kjevl ut bunnen og bre den over en smurt form.
Prikk bunnen.
For stek bunnen på 200 grader i 15 minutter
Til fyll:
Strek det kjøttet og de grønnsakene du vil bruke som fyll i litt olje.
I dag ble det søtpotet, gul løk, brokoli, paprika og litt chilli hos oss, sammen med en pakke kokt skinke.
Basen lages av 4 egg og en boks cottage cheese. Mos det hele i en blender eller stavmikser så den blir klumpfri. Hell over.
Jeg toppet min med litt reven ost.
Paien stekes ferdig med fyllet på 200 grader i nye 30 minutter.
MOMS!
Notater:
#middagspai
#grovpai
#proteinmat
#familiemat
#oppskrift
#middag
#lunsj
Comments are closed.