Grov focaccia

13. juli 2015 | Middag

Lite passer vel bedre til sommerens grillmat og salater enn focaccia?

Luftig brød med hint og salt og olivenolje.

NAM

Jeg har laget en
litt

sunnere versjon, som jeg vil våge å påstå smaker like godt som den lyse orginalen!

Til en stor stekeplate trenger du

1kg fullkorn hvetemel

50 g gjær

1/2 ts sukker

1 ts salt

2 dl oliven olje

3 dl lunkent vann

Sorte oliven

Rosmarin

Miks sammen gjær, sukker og vann.

Tilsett så olje, salt og mel.

Juster evt med mer mel eller vann.

Elt deigen i 15 minuttee, sett den så til heving i minst 30 minutter.

Kle et stekebrett med bakepapir og drisl over mer olivenolje og litt flaksalt og rosmarin.

Trykk deigen flatt utover hele bretter.

Dytt nedi hele oliven og sett til etterheving.

Minst 30 minutter.

Før steking dryss over olje, salt og rosmarin.

Stekes på 180 grader i 20 minutter.

Tips: ha en ildfast form med vann i i ovnen mens brødet steker. Så hever det ennå mer!

-Desiree


13. juli 2015 | Middag

Kommentarer (1)

  1. Ååå, tusen takk for oppskrift på en litt sunnere variant! Jeg elsker Focaccia og nok en gang må jeg prøve en av dine oppskrifter 🙂 Tusen takk og ha en fortsatt fin kveld!

Comments are closed.