egen reklame
Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER
Mens du leser dette innlegget er jeg i Oslo for å signere de forhåndssolgte utgavene av DESIREE´s SUNNE MATPAKKEBOK. Jeg kan jo avsløre at jeg aldri har signert så mange bøker før! Og jeg er så spent på hva dere synes nå som boka både kommer i postkassene deres, og i butikkene i løpet av uka.
Siden hele familien skulle litt ekstra tidlig ut døra denne morningen benyttet jeg meg i går av verdens enkleste matpakke triks. Jeg lagde nemlig en middag som også kunne brukes i matpakkene i dag.
Jeg vet, du har hørt det før, du er enig i at det er smart, men hvor ofte gjør du det? 😉
Hva serverte jeg?
Jo, jeg tok utgangspunkt i fylte piroger fra kapittelet «FAVORITTER BLANT SMÅ (og store)» i matpakkeboka mi, og lagde rett og slett pizza av den!
Eneste justering jeg gjorde på fyllet var å bruke karbonadedeig i stede for karbonadedeig, og tilsette et par slappe gulrøtter. #spisoppmaten
Til bunn trenger du:
Ingredienser
- 1 ts tørrgjær/5g fersk gjær
- 3 dl lunkent vann
- 3 ss extra virgin olivenolje
- 0.5 ts havsalt
- 450 g øko finmalt spelt
Fremgangsmåte
- Bland mel, tørrgjær og havsalt.
- Lunk vannet og tilsett oljen.
- Bland det våte med det og kna deigen godt sammen.
- Hev til dobbel størrelse ca.1 time på benken.
- Kjevles til en tynn bunn som dekker den store stekeplaten i ovnen.
- Etterhev mens du lager fyllet
Til fyllet trenger du:
Fremgangsmåte
- 3-400 gram karbonadedeig
- 1 gul løk
- 1 brokkoli
- 1 gulrot
- 3 ss tomatpurre
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts tørket timian
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts salt
- 100 gram revet ost
- 1 boks hakkede tomater
Fremgangsmåte
- Del alle grønnsakene i små terninger, og stilken til brokkolien.
- Start med å brune kjøttet. Tilsett krydder og tomat purre. Legg til side.
- Fres så grønnsakene i litt olje i et par minutter på middels varme. Vend inn kjøttet
- Sett ovnen på 220 grader.
- Har hakkede tomater utover bunnen, bre over fyllet og topp med ost.
- Stekes midt i ovnen i 15 minutter.
Som jeg pleier å si: En oppskrift er bare en veiledning. Ikke vær redd for å gjøre din egen vri!
Her er det i alle fall både en 2 åring og en 32 åring som er svært fornøyd med dagens matpakke 😉 Jeg og Vilde er klar for en liten jentedag i Oslo.
Stort Smil
Desiree