GROV FAMILIEPIZZA | med kjøttfyll + ekstra grønnsaker

Reklame 4. august 2020 | Middag, Oppskrifter

egen reklame

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER

 

Mens du leser dette innlegget er jeg i Oslo for å signere de forhåndssolgte utgavene av DESIREE´s SUNNE MATPAKKEBOK. Jeg kan jo avsløre at jeg aldri har signert så mange bøker før! Og jeg er så spent på hva dere synes nå som boka både kommer i postkassene deres, og i butikkene i løpet av uka.

Siden hele familien skulle litt ekstra tidlig ut døra denne morningen benyttet jeg meg i går av verdens enkleste matpakke triks. Jeg lagde nemlig en middag som også kunne brukes i matpakkene i dag.

Jeg vet, du har hørt det før, du er enig i at det er smart, men hvor ofte gjør du det? 😉

Hva serverte jeg?

Jo, jeg tok utgangspunkt i fylte piroger fra kapittelet «FAVORITTER BLANT SMÅ (og store)» i matpakkeboka mi, og lagde rett og slett pizza av den!

Eneste justering jeg gjorde på fyllet var å bruke karbonadedeig i stede for karbonadedeig, og  tilsette et par slappe gulrøtter. #spisoppmaten

Til bunn trenger du:

Ingredienser

  • 1 ts tørrgjær/5g fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 0.5 ts havsalt
  • 450 g øko finmalt spelt

Fremgangsmåte

  • Bland mel, tørrgjær og havsalt.
  • Lunk vannet og tilsett oljen.
  • Bland det våte med det og kna deigen godt sammen.
  • Hev til dobbel størrelse ca.1 time på benken.
  • Kjevles til en tynn bunn som dekker den store stekeplaten i ovnen.
  • Etterhev mens du lager fyllet

Til fyllet trenger du:

Fremgangsmåte

  • 3-400 gram karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 1 brokkoli
  • 1 gulrot
  • 3 ss tomatpurre
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 100 gram revet ost
  • 1 boks hakkede tomater

Fremgangsmåte

  • Del alle grønnsakene i små terninger, og stilken til brokkolien.
  • Start med å brune kjøttet. Tilsett krydder og tomat purre. Legg til side.
  • Fres så grønnsakene i litt olje i et par minutter på middels varme. Vend inn kjøttet
  • Sett ovnen på 220 grader.
  • Har hakkede tomater utover bunnen, bre over fyllet og topp med ost.
  • Stekes midt i ovnen i 15 minutter.

Som jeg pleier å si: En oppskrift er bare en veiledning. Ikke vær redd for å gjøre din egen vri!

Her er det i alle fall både en 2 åring og en 32 åring som er svært fornøyd med dagens matpakke 😉 Jeg og Vilde er klar for en liten jentedag i Oslo.

 

Stort Smil

Desiree

Reklame 4. august 2020 | Middag, Oppskrifter