egen reklame
Kjøp bøkene mine hos Ark.no HER
På Instagram i går delte jeg 4 kjappe og sunne lunsjretter til inspirasjon til uke. Og jeg tenkte at jeg skulle følge opp med å poste en ny frokost oppskrift her på bloggen i dag.
Se dette innlegget på Instagram
Frokost er nok det måltidet jeg selv synes er mest vanskelig å få til. Hjemmekontor til tross så er det bare for mye som skal på plass før hele familien skal ut døren om moningen. Og mens ungene sipser frokost, og jeg lager matpakker, ja så er det liksom ikke noen tid til meg.
Noen som kjenner seg igjen?
Min go to løsning har i alle år vært smoothie. Det lager seg jo selv og jeg kan enkelt slurpe den i meg mens jeg farer rundt. Og det jeg ikke rekker å drikke hjemme blir med ut døren.
Men av og til vil jeg gjerne ha noe å tygge på også, og da lager jeg gjerne opp en stor porsjon av disse kulene!
De skal som du ser ikke stekes. Og de holder seg i ukesvis i kjøleskapet. Dog blir de ofte spist opp i løpet av noen dager, for disse er det flere enn meg som liker!
Ingredienser
- 2 dl peanøttsmør
- 2 ss kokosolje
- 3 ss honning / sukrinsirup maple
- 1 ts vaniljeekstrakt eller none dråper vanilje essens
- 2,5 dl havregryn
- 0,5 dl revet kokos
- 0,5 dl knuste linfrø
- 1 ss chiafrø
- 1 klype salt
- 1 dl mørk sjokolade, hakket
Fremgangsmåte
- I en kjele blander du sammen kokosolje, peanøttsmør, honning/sukrinsirup og vaniljeekstrakt. Rør rundt til det har smelta og fjern fra varmen. Avkjøl til romtemperatur.
- I en bolle blander du sammen havregryn, revet kokos, linfrø og chiafrø.
- Tilsett den avkjølte peanøttsmør-blandingen, og rør alt godt sammen. Bland inn sjokoladebitene. Avkjøl deigen i kjøleskap i 15 minutter.
- Form til små kuler. Hvis deigen ikke holder sammen kan du tilsette litt vann.
- Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.
Spis dem som de er, sammen med en smoothie eller en liten yoghurt. Perfekte munnfuller som holder deg mett og gir god energi i flere timer. Sånt liker vi 🙂
Stort Smil
Desiree
Nam, de ser knallgode ut, og nesten alt er i kjøkkenskapene mine! Bare lurer, kan kokosoljen erstattes med annen olje? Feks solsikkeolje? I så fall blir det granolakuler veldig snart her i heimen.