Sist uke spurte jeg hva dere ønsket av oppskrifter her på bloggen, og et veldig stort flertall ønsket flere veganske og vegetarianske retter. Et eller annet sted så overrasket det meg litt, for nettopp de kjøttfrie alternativene pleier å få minst lesere, men samtidig så håper jeg jo at det betyr at mange har blitt litt modigere i matveien, og tørr å gå litt nye veier. Det er jo sååå mye god, plantebasert mat der ute!
Dette skulle egentlig bli en suppe, men jeg feilberegnet hvor mye qinoaen ville svelle, så da ble det en deilig gryterett i stede 😉
Til ca. 3 personer trenger du:
- 1 gul løk
- 2 gulrøtter
- 3 stilker stangselleri
- 1 boks hvite bønner
- 1 hermetisk boks cherrytomater
- 2 dl quinoa
- 8 dl grønnsaksbuljong
- Olje til steking
- Salt
- Pepper
- Frisk bladpersille
Fremgangsmåte
- Kutt løk, gulrøtter og stangsellerien i små biter. Stek dette med litt olje i bunnen av en kjele.
- Hell vannet av bønnene, tilsett resten av ingrediensene og la det koke i 15-20 minutter.
- Hakk opp 1/2 bunt bladpesille og rør inn i gryten.
- Smak til med salt og pepper
Enklere kan det knapt nok bli!
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree