GRØNNSAKSGRYTE MED KIKERTER | servert med koriander og blomkålris

11. november 2018 | Middag

Tenkte jeg skulle svippe innom å inspirere til en aldri så liten kjøttfri mandag i morgen. Om ikke det frister med en helt kjøttfri rett kan denne fint tilsettes 400 gram kylling eller svinekjøtt. Blomkålen kan også byttes ut med vanlig ris , anbefaler så klart fullkorn 😉 Unasett så har du her en rett som gir deg ekstra mange grønnsaker på tallerkenen og smaker  n y d e l i g !

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ingredienser

  • 1 gul løk
  • 1 gul paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 squash
  • 1 pk vårløk
  • 2 bokser kikerter ( reduser til 1 boks hvis du vil ha 400 gram kjøtt i retten)
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 liten boks tomatpure
  • 1/2 ss chiliflakes
  • 2 blomkål
  • 1 pk frisk koriander
  • olje
  • salt
  • pepper

Fremgangsmåte

  1.  Finhakk løken, og kutt paprikaene og squashen i grove biter. Kutt vårløken i skiver. Sil vannet av kikertene og skyll dem i kaldt vann.
  2. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken, squashen og paprikaene i 3-5 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, tomatpuréen, chiliflakesene og 1 dl vann, og kok opp. La det hele småkoke i 10 minutter. Ha i kikertene, og la det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Riv blomkålene til «blomkålris» på et rivjern. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek blomkålrisen et par minutter før servering.

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

11. november 2018 | Middag