GRØNNSAKSBRØD | som kan brukes til ALT!

Reklame 11. februar 2021 | Boller & Brød, Oppskrifter

egen reklame

Kjøp bøkene mine hos Ark.no HER

 

Ukas oppskrift på LIVE sendingen SUNN MAT PÅ 15 MINUTTER  er disse, om jeg så skal få si det selv, geniale grønnsaksbrødene.

Denne lille oppfinnelsen ble til i 2017. Første gang av brokkoli, senere av blomkål, rødbete, gulrot og tilslutt søtpotet.

 

Brødet kan brukes til det meste. Mine favoritter er pizzabunn, burgerbrød, pølsebrød, tilbehør til suppe, salater og som her – sandwichbrød!

Brødet burde oppbevares i kjøleskapet. Der holder det seg i 3-5 dager.

 

TIPS: Del brødet opp og legg dem med bakepapir i mellom. Frys dem ned og ta opp en og en skive. De tiner kjapt opp i kjøleskapet over natten eller i en brødrister på travle morninger!

Nok til 9 skiver = 1 langpanne:

 

Ingredienser

  • 1 brokkoli eller 400 gram rå blomkål, rødbete, gulrot eller søtpotet. 
  • 3 egg 
  • 3 ss havregryn 
  • 3 ss havremel eller annet grovt mel 
  • 1 ts salt 
  • Ønsket krydder

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader varmluft. 
  • Del grønnsakene du vil bruke opp i biter og ha den i en food prosessor. Hvis ikke du har en food prosessor kan du rive grønnsaken på et rivjern. 
  • Bland sammen egg, havregryn, mel og salt. Tilsett grønnsakene og bland sammen godt. 
  • Fordel røren utover en stekeplate med bakepapir, ca. 1 cm. tykk. 
  • Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.

 

TIPS: vil du lage pizza av grønnsaksbrødene anbefaler jeg deg å steke bunnen helt ferdig i 20 minutter før du tar på ønsket fyll og steker den i nye 10 minutter.

LIVE SENDINGENE FINNER DU PÅ FACEBOOK HER OG INSTAGRAM HER

 

Reklame 11. februar 2021 | Boller & Brød, Oppskrifter