God søndag morgen fra Tjøme. Her har vi en usedvanlig lat søndag forran oss. Vilde skal i bursdag senere i dag, været er alt annet enn innbydende og vi har slått fra oss alle ideer om tur eller uteaktiviteter i dag. Det blir rett og slett baking og innekos. Det er jo en del av sjarmen med denne årstiden!
Inspirert av instragramkontoen @monakvammen hadde jeg bestemt meg for å lage grønne kanelsnurrer i dag – litt med halloween i bakhode. Uansett ble de sukkerfri, fiberrike og ganske så morsomme i fargen!
Til deigen trenger du:
1/2 pakke fersk gjær for søte deiger
1 ts salt
4 ss honning eller fibersirup Clear
3 ss smeltet smør
5 dl lunken melk
1 dl gresk yoghurt naturelle
1 liten pose spinat
300 gram fullkorn hvetemel
700 gram hvetemel + litt til til justering og utbakning
Slik gjør du:
- Ha gjær, honning, avkjølet smør , yoghurt og melk i en boller. Rør til gjæren er oppløst.
- Ha oppi spinaten og mos med en stavmikser til væsken blir grønn.
- Tilsett melet og elt deigen godt i minst 10 minutter – VIKTIG for godt resultat. Jo lengre tid du bruker på å kna deigen sammen jo bedre er det.
- Sett deigen til heving i minst en time
Kanel og kardemomme fyll:
4 dl sukkerfritt eplesyltetøy
4 ss smør
6 ss kanel
1 ss kardemomme
Alt moses med en stavmikser til en glatt masse.
NÅR DEIGEN ER FERDIG HEVET:
Sett ovnen på 220 grader – varmluft
- Kjevle ut til et stort rektangel
- Smør fyllet over halve og brett motsatt del over
- Del opp i remser på ca 2 cm
- Brett remsene dobbelt og snurr til snurrer
- Pensle med egg eller vann
La knutene etterheve i 15-30 minutter
Stekes på midterste rille i 10-13 minutter
Hvis du vil lagre dette innlegget direkte på mobilen din kan du bruke gratis appen bloglovin
HER
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Smil
Desiree
Så stilig! Må prøves disse 😀