Graviditet og kroppspress!

24. oktober 2017 | Sprekere Mamma & Baby

For meg er graviditet og kroppspress to ord som bare ikke hører sammen i samme setning! Men det er tross alt 10 år siden jeg gikk gravid sist, og er det en ting jeg har skjønt det siste halve året så er det at mye har forandret seg siden den gang, på både godt og vondt.

Allerede på første svangerskapskontroll tok legen min opp kosthold og graviditet. Han sa riktignok ikke så mye før han konkluderte med at

-Men du spiser jo så sunt fra før av.

Men utifra diskusjoner på forskjellige gravidforumer så skjønner jeg at dette med kosthold, trening og vekt er noe leger og jordmødre har større fokus på nå enn tidligere. Flott tenker jeg! For dette er så utrolig viktig for både mor og barn! Negativt press tenker andre.

En annen ting jeg fort la merke til i disse gruppene og forumene var tråder hvor man kunne dele bilder av magen og vektoppgang!? Og jeg må ærlig innrømme at jeg stiller større spørsmålstegn ved disse trådene enn leger og jordmødres velmenende råd. For er det en ting som er veldig individuelt så er det dette med mager og vekt!

Jeg vet faktisk ikke hvor mye jeg har lagt på meg så langt! For jeg har ikke eid en vekt på 15 år, og med unntak av å teste en vekt på jobben – en gang, så har jeg faktisk ikke veid meg siden sist jeg gikk gravid! Og jeg forstår ikke hvorfor min vekt skal være av interesse eller til hjelp for noen andre! 

-Mage uke 23, 2 kilo opp så langt.

HJELP! Selv jeg får litt vondt inni meg når jeg ser helt flate mager langt foran meg i svangerskapet!

Fornuften min har jo fortalt meg at jeg nok vil bli større denne gang enn første (magemusklene har vært delt en gang før, jeg er ikke i så god form nå som jeg var den gang, jeg er eldre, osv). Men jeg synes jo det er litt skummelt at jeg faktisk måtte bli gravid i godt voksen alder for å for første gang på mange år møte på kroppspress!?

I tillegg florerer nettet med superspreke gravide med sprettrumpe og synlige magemuskler, og nybakte mammaer tilbake i bikinien tre dager etter fødsel…

Jeg husker sist graviditet! Sprettrumpa forsvant nesten før magen kom, og jeg var sjeleglad for at jeg fikk et høstbarn! Ingen bikini før neste sommer nei!

Synes magen min er skikkelig rar 😉 Står nesten rett ut under navlen, også er den dobbelt så stor på kvelden 😉

Jeg har i alle fall bestemt meg for å hverken dele vektoppgang eller nøyaktig uke jeg er i under graviditeten på sosiale medier. Men jeg håper absolutt at jeg kan inspirere andre kommende mammaer til både trening og næringsrikt kosthold, fordi det er noe positivt for både deg og den lille <3

 

Følg meg gjerne på Instagram og Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

24. oktober 2017 | Sprekere Mamma & Baby