Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER
Hei mandag!
Kanskje noe utradisjonelt å starte matuka med hva som for de fleste er typisk helgmiddag, men jeg har klart å snike så mange sunne godsaker inn i denne retten at jeg kjører på – mandag eller ei!
TIL 4 PERSONER TRENGER DU:
Ingredienser
- 4 lomper
- 4 kyllingbryst
- 1 liter grønnsaksbuljong
- 1 pose tacokrydder
- 1 orange paprika
- 1 rød paprika
- 1 rødløk
- 1 boks sorte bønner
- 1 liten boks mais
- 100 gram revet ost
- 1 avokado
- 3 stilker vårløk
- lime
- koriander
- kesam
- salsa
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader og kok opp grønnsaksbuljongen. Legg kyllingbrystene i vannet og la dem stå og trekke i 15 minutter. Del lompene i 8 biter. Fordel dem utover et stekebrett. Pensle med vann og stø over litt tacokrydder.
- Del opp alle grønnsakene, hell vannet av maisen og skyll bønnene.
- Kom litt olje i en panne og fres løk og paprika i et par minutter. Tilsett resten av tacokrydderet, mais og bønner. Hell vannet av kyllingen og riv den i biter.
- Fordel kylling og grønnsaker i en ildfast form. Ha over lompechips og ost. Gratiner midt i ovnen i 10 minutter.
- Server med frisk koriander, avokado og vårløk i biter + kesam og salsa.
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Det så gøtt ut.
Er kyllingen rå når du legger den i grønnsaksbuljongvannet? Om så, stekes den før du legger den i formen og i ovnen?
Gleder meg til å prøve denne