GRANOLABUNN | fylt med sukkerfri yoghurtkrem og sommerbær

1. juli 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

Så kom endelig denne sommerlige saken ut på bloggen!

Bunnen lagde jeg sist uke, og det er vel det som er så genialt med den. Den holder seg i hundre år! Eller veldig lenge hvert fall. Bare å oppbevare den tørt. Og akkurat det gjør den kanskje ekstra smart nå i ferien? Den kan lages klar flere dager før gjestene kommer, eller du kan enkelt ta den med på hytta. Visp kremen sammen rett før servering og topp med det du har lyst på av frisk frukt og bær!

Men er det en kake? Eller er det en frokost?

Hvis du spør meg så kan den brukes til begge deler!

Til bunnen trenger du:

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 1 dl grovt hakkede mandler
  • 1 dl gresskarfrø
  • 1 klype salt
  • 1 ts vaniljepulver
  • 50 gram smeltet smør
  • 4 ss honning eller fiber sirup
  • 200 gram mørk sjokolade

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 150 grader.
  • Bland alle ingrediensene med unntak av sjokoladen.
  • Fordel massen i en paiform og stek i ca. 30 minutter.
  • Hakk opp sjokoladen og legg den i bunnen av formen når du tar den ut av ovnen. Da smelter sjokoladen og legger seg fint i bunn.

Til fyll trenger du:

Ingredienser

  • 3 dl fløte
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 3 ss valgfri søtning (jeg brukte sukrin melis)
  • 1 ts vaniljepulver
  • Friske bær og frukt etter eget ønske

Fremgangsmåte

  • Pisk fløte, vanilje og søtning til krem før du vender inn yoghurten.
  • Fordel fyllet i bunnen når den er helt avkjølt.
  • Topp med bær og frukt

Dette er en av flere oppskrifter jeg har samlet i et eget sommerhefte til medlemmene på www.fitfocus.no. Masse deilig sommermat, kalde drikker, sunt tilbehør til grillen, is og lignende. De sendes ut neste uke <3

 

Stort Smil

Desiree

 

 

1. juli 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

Kommentarer (4)

  1. Den ser SÅ god ut! Men jeg skjønte ikke helt det med sjokoladen i formen… Strør du sjokoladebiter over bunnen med en gang du tar den ut fra ovnen?

Comments are closed.