Gjør som jeg sier!

2. november 2013 | Uncategorized

Altså ikke du. Du får da gjøre som du vil, men jeg gjør nå som jeg sier!

I det minste prøver jeg å gjøre det! For det nytter ikke å sitte inne med kunskaper som skal fremme helse og velvære om ikke man klarer å bruke det.

I perioder glemmer jeg også å gjøre som jeg sier, men så sier jeg jo ofte til andre at det er lov å glemme seg litt, så lenge man børster støvet av knærne og reiser seg opp igjen. Så da får det jo være greit at jeg ikke alltid gjør som jeg sier, for da gjør jeg jo som jeg sier. Haha.

I dag er jeg sliten. Den type sliten som en varm dusj og en frisk gåtur ikke klarer å kurere. Det vet jeg, fordi jeg har prøvd. Jeg har også prøvd å overse det. For det passer så dårlig, og det er så mye jeg bare må gjøre! Må…..

En av de tingene jeg må gjøre er å blogge.

Jeg sier støtt og stadig at denne bloggen ikke er spesielt privat. Vel, i den forstand at jeg ikke forteller hva jeg har spist til frokost hver dag eller hvor mange kilo jeg tok i knebøy på dagens økt, så er den ikke det. Men jeg tar allikevel meg selv i å blogge om temaer som på en eller annen måte relateres til mitt private liv.

Jeg liker ikke ordet må. Jeg må ikke blogge, og i dag hadde jeg faktisk bestemt meg for å la være.

Men så satt jeg med pc’en på fanget, godt tullet inn i min tykkeste strikkejakke med tekoppen balanserende på bordkanten, og gjorde som jeg sier! Jeg tok meg fri, skapte rom for meg selv. Bare for å ha noe å finne på satt jeg og lagde en liten ordkollage.

Små tankespinn om hva som opptar meg nå om dagene. Ting jeg har i livet mitt som jeg er glad for, ting jeg har lyst til å skape, ting jeg ser frem imot. Helt ubevisst blottet for ordet må!

En liten halvtime satt jeg og skriblet ned på skjermen, og effekten var mildt sagt oppløftende! For her sitter jeg jo faktisk å blogger, selv om jeg ikke må, men fordi jeg har lyst.

Folk snøfter ofte av begreper som mental trening, coaching og visualisering. Det kan jeg forstå, selv om jeg har stor tro på det.

Dette er en veldig enkel form for mental trening. En enkel metode for å flytte fokus.

Dårlige dager kommer for alle! Neste gang- prøv!


2. november 2013 | Uncategorized