Gi 2014 en pangstart!

1. januar 2014 | Trening

Da var vi her! 2014. Nytt år nye muligheter. De siste par ukene har du kanskje gjort deg noen tanker om ting du har lyst til å gjøre anderledes i tiden fremover?

Spise litt sunnere, trene litt mer, bli mer organisert, ikke kjefte så mye på ungene, være litt mer oppmerksom mot kjæresten kanskje?

At nyttårsforsett ofte omhandler slanking, helse og fysisk form kan vi vel ikke stikke under en stol. Personlig ser jeg ikke noen grunn til å pakke det inn heller.

 

Så hvoran går det så langt? Dag 1, D- dagen. Første steg var kanskje å sørge for å få julen ut av hus? Resten av julegodisen innkludert?

Du skal begynne i morra ja, noen drøyer den kanskje til mandag? Vi liker mandager!

Men før du drøyer det for lenge, her har du noen tips på veien!
1. Sett deg mål.

«Jeg vil trene mer» er ikke et mål. Gjør det så spesefikt som overhode mulig!

«Jeg vil trene tre dager i uka. Jeg skal gå på spinning to ganger i uka, og trene styrke en gang i uka. Det passer best å trene spinning på kvelden mandag og onsdag, så trener jeg styrke før jobb på fredag. Jeg ønsker å trene mer fordi jeg gjerne vil gå litt ned i vekt, få mer energi og bedre kondisjon så jeg orker mer i hverdagen»

Det ligner litt mer på et mål!


2. Begynn i dag.

Når du først har satt deg et mål blir neste steg å begynne.Begynn NÅ! Tenk så deilig det hadde hvert å slå den evige mandagen ned i sokkene! NÅ!


3. Forsett.

Dette er nok det viktigste rådet jeg kan gi deg.

Det er en prosess. Ikke gi deg fordi det kommer en tøff uke i ny og ned. Små forandringer over tid vil til syvende og sist gi deg resultater!

Men hva skal man gjøre når resultatene uteblir, dagene blir slitsomme og dagene tunge?


– Oppsøk hjelp og inspirasjon

.

Bruk internett, en sprek kompis eller yndligs instruktøren på treningssenteret.


– Se på målet ditt.

 Hvorfor var det så viktig for deg å trene tre ganger i uka? Jo du ville ned i vekt og få bedre kondisjon? Hvorfor det? Fordi du vil ha mer energi, føle deg vel og orke mer.


– Gi deg selv skryt.

Som sagt, det er en prosess. Gi deg selv skryt for hvor langt du har kommet, opp og nedturer er en naturlig del av det å forandre noe.

Treningsglede faller ikke naturlig for alle. Entusiasme og interesse for hva som er sunn mat og hvordan man lager den er heller ikke noe vi alle har. For noen er dette medfødt, andre får det etterhvert, noen finner det aldri, men aksepterer at trening og sunt kosthold må til for å oppnå god helse og et rikt liv.

Uansett hvilken kategori du tilhører ønsker jeg deg masse lykke til! På tide å få unna de siste pepperkakene og komme i sving.

– Desiree


#nyttår


#mål


#trening


#kosthold


#sunn


#helse


#sunnhet 


1. januar 2014 | Trening

Kommentarer (6)

  1. Godt nytt år!!!Takk for tips!!Jeg starter året med et 100 dagers prosjekt 🙂 på den måten må jeg jobbe mer med trening i flere mnd, og kommer da sikkert inn i en god rutine 😉 Takk for inspirerende blogg!!

  2. Tina: Jeg er i gang med hundredagersprosjekt nummer to 🙂 Veldig gøy! Lykke til 🙂 Godt nyttår 🙂

  3. hei.. flott blogg.. Deilig med nytt år og blanke ark. og om en ikke har klart å stoppe utskeielser i dag, så for all del ikke fortvil! det er aldri for sent å snu. sitter en halvveis ned i godteposen nå, er det ikke for sent å stoppe. Det er til og med ikke for sent å gå en tur ikveld 😉 men en ting har jeg lurt på.. synes det finnes lite info om hundredagersprosjektet.. hva består dette egentlig av? setter en seg egne mål?

  4. Takk for noen fine råd 🙂 De skal jeg virkelig ta med meg når jeg skal trene litt mer styrke senere i dag 😀

Comments are closed.