Fylte nistestykker og tur til Drammensmarka

27. november 2015 | Livsstil

Siden siste turinnlegg ble så godt mottatt prøver vi oss på et til.

Også dette er en tur som passer barn fra 7 år og oppover. Denne søndagen var det kun to store barn og en hund på tur, men vi var vel begge to enige om å ta turen igjen til sommeren med Vilde på slep.

Ruta er utrolig variert og byr på litt morsomme klatrepartier. Ingen fare, de er meget overkommelige!

Flere turisthytter og flotte rasteplasser underveis.


Vi startet turen ved Landfalltjern, og fulgte her skiltet mot Tverken og Sportskapellet.


Allerede her kommer du til første turisthytte med flott caffe og sitteplasser både inne og ute.


Derifra følger du skilt mot Goliaten.





Ved Goliaten har du lagt bak den ca. 5 kilometer, som også er halve turen.

Perfekt sted for å ta en lengre pause ved vannet. Her finner du også utedo, for de som ikke liker å fikse slikt au natural.

 


Etter Goliaten går du videre mot Tverråsenutsikten, merket bratt. Det er ikke mer enn noen hundre meter før du ser stigningen opp fjellet begynner.

Dette var kanskje det morsomste partiet, og utsikten på toppen levde helt klart opp til forventningene.

Ca. halve veien opp kommer du til nok en Turisthytte med flott utsikt, utepeis og sitteplasser.


 


På toppen av fjellet går du videre mot Skimten og etterhvert tilbake mot Tverken




 

Turbeskrivelse

  • Følg veien fra Landfalltjern til Tverken, ca. 3km.
  • Gå mot Sportskapellet, følg skilt mot Goliaten.
  • Følg blåmerket løype, ca. 1,5 km, og du er fremme ved Goliaten hytta.
  • Følg stien videre langs vannet – følg skilting «Tverråsrunden 500m».
  • Bratt stigning opp Tverråsen, skiltet «Tverråsutsikten (bratt)».
  • Følg skilting mot Skimten – etterhvert Tverken.
  • Luftig nydelig vandring på toppen av Tverråsen, med flere utsiktspunkt.

Våkne øyne vil se at vi gikk litt feil 😉

 

Nistestykkene er ganske geniale om jeg så skal si det selv.

 

Du trenger store, grove rundstykker.

Skjær av topplokket og ta ut det meste av fyllet.

Deretter fyller du igjen rundstykket med masse digg pålegg og grønnsaker.

Pass på å ikke velge for våte grønnsaker.


Vi brukte:


Salami


Egg


Ost


Crisp salat


Paprika


Løk


Mais.

 

Alt kuttes opp i små biter og blandes godt før du fyller rundstykket.

Smør topplokket og kantene med smør, kremost eller avokade. DET ER SÅ GODT!!!!




Hva liker du å ha med som niste på tur?

 

 


Vil du stemme meg frem som årets trening/helseblogg så kan du gjøre dette
HER


<3


27. november 2015 | Livsstil

Kommentarer (5)

  1. Kjære skjønne, fine du! Jeg håper du har det bra for tiden <3 Og så vil jeg ønske deg en fantastisk helg og fredagskveld!

  2. Hei 🙂 Kunne du legge ut den tabata økten? Ikke meningen å mase, tenkte bare å minne deg på det 😉

Comments are closed.