Gårsdagens middag ble et aldri så lite festmåltid. Fylt søtpotet med langtids stekt pork belly. Pork belly er et nytt produkt fra Gilde. Usikker på hvilken del av grisen det faktisk er, men jeg tror det er siden, under ribbena. Nydelig smakte det i allefall. Som ribbe, bare bedre! Tilbehøret kunne vært en middag i seg selv, men jeg gikk for små søtpoteter, bakt og fylt med masse deilige grønnsaker og urter. Samme fremgangsmåte kan så klart brukes på å en større potet, tilsett litt kylling eller kokt skinke i fyllet – og vips har du en deilig hovedrett også.
Men i dag tar vi tilbehørsvarianten
Til to personer trenger du:
2 søtpoteter på størrelse med litt små bakepoteter
1 gul løk
1 rød paprika
1/2 rød chilli uten frø
1 dl revet ost
1/2 lime
Litt frisk koriander eller vårløk
Slik gjør du:
Sett ovnen på over og undervarme – 200 grader.
Prikk hull rundt hele poteten og legg dem på et stekebrett
Her skal de stå å kose seg i 60 minutter. Større poteter tar ca 75 minutter.
Når potetene er ferdige
Ta dem ut av ovnen og snitt dem på midten. Grav ut det meste av innmaten.
Tilsett revet ost i den varme innmaten og rør godt. Smak til med litt salt.
På en panne steker du så løk, paprika og chilli til løken er blank.
Rør også dette inn i fyllet
Ha så fyllet tilbake i poteten. Ha over litt rømme og frisk koriander. En skvis lime gjør seg også godt!
Daniels dom?
– Kan vi ha dette hver gang vi griller i sommer?!
Stort Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#tilbehør
#grillmat
#grilltid
#søtpotet
#fyltsøtpotet
Det så utrolig godt ut 🙂