Så er jeg godt i gang med min veganske uke.
For de som lurer på hva i all verden jeg holder på med så kan jeg fortelle at jeg har gått i gang med å lage kostplan og oppskrifthefte bassert på veganske retningslinjer. Og jeg synes den beste måten å gjøre det på er å teste planen ut også, fra A til Å. For meg er det nemlig viktig at mine planer gjør det lett å leve sunt!
Så denne uka har min faste frokost smoothie fått følge av disse små, sukkerfrie frokost cookiesene. Fulle av fiber og sunne fettsyrer som metter lenge. Perfekt følge til en smoothie eller yoghurt.
Til ca 12 cookies trenger du
*merker at det kommer vegansk alternativ i slutten av oppskriften
Ingredienser
- 4 dl havregryn malt til mel i blender
- 1 ts bakepulver
- 1 krum salt
- 2 ss chia frø
- 0,5 dl fiber sirup clear
- 0,5 dl raps olje
- Saften av 1/2 sitron
- 1 egg *
1 egg erstattes av 1 ss chiafrø + 3 ss kokende vann. Bruk en blender til å blende frøene til mel. Tilsett vann og la det svelle i 5 minutter
Fremgangsmåte
- Miks de tørre ingrediensene og sett til siden
- Rør så sammen det våte
- Miks så det tørre og det våte
- Rull ut deigen og sett det kaldt i 10-15 minutter
- Sett oven på 175 varmluft
- Form deigen til 12 cookies
- Stekes i 15 minutter
Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree