Dette har jeg faktisk aldri hørt om i Norge engang. Armeriddere, som er det norske versjonen av French toast, er en stor frokostfavoritt hos oss i helgene, men jeg har ikke inntrykk av at det er mange som er klar over hva denne herligheten er for noe! Eller at det faktisk er såååå godt!
Orginalen er laget med sukker, fløte og loff, det går så klart ann i ny og ne, men helt ærlig – denne dersjonen er minst like god!
Du trenger:
1/2 fullkornsbrød
8 egg
5 dl lettmelk
2 ts kanel
1/2 ts vaniljepulver
6 ss sukrin gold
2 dl frosne bær
Slik gjør du:
Kutt brødet i terninger og legg halvparten i en ildfast form.
Ha over bærene
Bland resten av ingrediensene og hell over, strø så resten av brødet på toppen og trykk det hele sammen.
Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, jeg pleier å lage det klart kvelden før, så jeg bare kan kaste det inn i ovnen om morningen.
Ha over stekefolie.
Stekes så i 20 minutter på 170 grader.
Ta av folien og stek videre i 30 minutter.
Ha gjerne grillen på mot slutten så toppen blir litt sprø.
Pyntet med litt flere bær og melis.
Serveres meg litt gresk yoghurt eller vanilje skyr.
Vil du prøve?
Desiree
Comments are closed.