FØRSTE GRAVIDITET | slik kom jeg tilbake i form!

30. mars 2018 | Sprekere Mamma & Baby

Det er ganske mye som skiller denne graviditeten fra min første, ikke bare 10 lange år.

Min første graviditet startet veldig bra, ingen kvalme og ingen plager. Men ble gradvis verre før den endte i et hastekeisersnitt 5 uker før tiden.

Denne gangen var jeg dårlig døgnet rundt de fire første månedene, men har vært i fin form siden. Det er klart min første graviditet og hvordan den endte har preget meg de siste par ukene, men uansett hvordan dette nå endre så er «fjompen» nå over en kilo større enn storesøster var når hun kom, og lite tyder på at han kommer unormalt tidlig. Dog blir jeg overrasket om jeg går over termin…

Som jeg allerede har skrevet gleder jeg meg utrolig mye til å være herre over min egen kropp igjen, og ikke minst komme tilbake til å trene som jeg selv vil, men hvordan det rent faktisk kommer til å bli vet jeg ikke. Men jeg vet hvordan det var sist gang.

 

På tross av keisersnitt var jeg rask på bena og ute med vogn og hund daglig. Å sitte inne flere timer av gangen er kanskje noe av det værste jeg vet, så dagene ble fort preget av lange gåturer. Men trening? Nope. Jeg trente ikke før 4 måneder etter fødselen sist. Og skikkelig igang var jeg nok ikke før Vilde var 6 måneder.

Det var rett og slett ikke viktig for meg. Jeg hadde mer enn nok med å komme meg i dusjen, time amming, stell og soving og ta meg av dette lille vesenet som plutselig var sjef over min hverdag.

Det føles ganske skummelt å være så ærlig. For jeg vet at det forventes noe helt annet av meg. Jeg føler meg nesten som et dårlig forbilde ved å være så ærlig, men om man velger å komme raskt tilbake til trening burde det være av de riktige grunnene. Fordi man er både mentalt og fysisk klar for det! Fordi man har overskudd og lyst! Ikke fordi det er en «trend».

Å bli mamma krever sitt. Selv om det er det mest naturlige på denne jord!

Det er også viktig å huske at en sunn livsstil handler om mer enn trening og vekt. 

Ett sunt kosthold mens man ammer er alltid positivt for både mor og barn. Og bevegelse er en viktig del av å hjelpe kroppen tilbake etter en lang graviditet og fødsel, men man kommer langt med gode gåturer og knipeøvelser.

I det hele tatt tror jeg det er viktig å senke skuldrene og bruke de første månedene på en måte som gir deg overskudd. Etterhvert som man får rutiner på hverdagen igjen er det kanskje mer lyst og rom for egentid og trening? Det var i alle fall sånn jeg følte det.

Hva er planen min denne gangen? Jeg vet faktisk ikke. Kanskje jeg er fortere tilbake på trening denne gangen. Kanskje ikke.  Men jeg tror det er viktig for alle mammaer å huske at treningssenteret vil alltid være der, og kilo kan man alltids gå ned. Men denne første tiden, den får man bare en gang.

 

Stort Smil

Desiree

30. mars 2018 | Sprekere Mamma & Baby