FORSPIST OG OPPBLÅST? 8 tips som faktisk funker!

Reklame 27. desember 2022 | Kosthold, kropp & helse

Egen reklame

Les mer og meld deg på HER

 

Jeg vet  at flere opplever ubehag, vond mage, blir oppblåst eller rett og slett får mindre energi i jula. Så i dag får du 8 tips du kan ta med deg inn i høytiden!

SPIS MAT SOM INNEHOLDER MYE KALIUM.

Julematen inneholder nemlig mye natrium, og kaker, konfekt og snop inneholder mye karbohydrater. Begge deler binner vann i kroppen og gjør at vi føler oss oppblåst og til tider litt uvel.

Kalium regulerer natrium nivåene i kroppen og hjelper til med å «skylle ut» overflødig vann. Kalium finner du blant annet i sitrus, bananer og nøtter. God grunn til å ta noen ekstra clementiner?

 

 

SPIS PROBIOTISK MAT.

Probiotisk mat som yoghurt og kefir styrker fordøyelsen din og motvirker luft og oppblåsthet.

 

DRIKK VANN.

Det høres kanskje litt rart ut, men vann er også med på å skylle ut overflødig vann i kroppen. I tillegg setter det fart på fordøyelsen.

 

FIBER ELLER IKKE FIBER?

Fiber er vanligvis helt supert for fordøyelsen, men om ikke du er vant med å spise mat rik på fiber kan det faktisk ha motsatt effekt når du først begynner å spise det! Bare en liten OBS!

 

DRIKK ET GLASS SITRONVANN EN TIME FØR ET STØRRE MÅLTID.

Sitronsaft har en sammensetning som på mange måter minner om spytt og syren du finner i fordøyelseskanalen. Dette gjør at den kan hjelpe leveren å produsere syrens som trengs for å sette fordøyelsen i gang og bidrar med å fjerne giftstoffer fra fordøyelseskanalen.

 

TYGG MATEN GODT.

Jeg vet det er godt, men husk at fordøyelsen starter i munnen! I munnen moser du maten, tilsetter enzymer via spyttet og sender signaler til tarmene om at nå kommer det jobb til dere. Svelger du unna større matbiter blir disse liggendes lengre i tarmene og danner ugunstige bakterier og gass!

 

START DAGEN DERPÅ MED MIN ANTI BLOAT SMOOTHIE.

Dette er en av bonus oppskriftene fra julehefte mitt. Rik på kalium og lett fordøyelig.

BEVEG DEG!

Mange tenker da umiddelbart på at trening forbrenner kalorier! Jeg er mer opptatt av at bevegelse setter i gang fordøyelsen og ikke minst gir overskudd og energi!

 

Desiree
Bli med på årets versjon av BOOST KICKSTART HER
GRATIS!

 

Reklame 27. desember 2022 | Kosthold, kropp & helse

Kommentarer (1)

Comments are closed.