Forspist? 2 ting du kan gjøre i dag og 4 ting du burde gjøre i morra!

17. mai 2017 | Ernæring, Kropp

 Når jeg gjør opp status for denne 17. mai feiringen så sider det – 1 skolebrød, 2 is, 3 kakestykker, 1liter brus, pinnekjøttmiddag og x antall kopper kaffe (selv om jeg ikke liker kaffe). Veldig kos, men ikke fult så digg for kroppen eller fordøyelsen!

Jeg er sikkert ikke den enste som sitter litt forspist og oppblåst etter dagen i dag, men heldigvis har jeg noen gode råd jeg kan dele med dere! Jeg har delt dem før, men gode råd er alltid kjent å få en liten påminnelse om!

Jeg starter med det du kan gjøre alt nå, i dag, om du føler deg forspist, oppblåst eller kanskje litt treg i magen. Ta deg en kopp varm te, gjerne ingefær om du har, men varm drikke vil uansett virke lindrende og er dessuten godt for fordøyelsen. 

Drikke godt med vann. Når du plutselig inntar store mengder sukker, stivelse, salt og fett binner kroppen mye vann!

Å drikke mer vann er med på rense kroppen, hjelper fordøyelsen på vei og skyller ut mye grums som samler seg i kroppen ved et plutselig inntak av mindre sunne saker.

I morgen er en ny dag og jeg har noen gode råd som kan hjelpe kroppen etter en herlig festdag som den 17. mai er 🙂

1. Start dagen med en kopp varmt vann med sitron  og ingefær.

Dette har hvert en trend lenge. Den varme vannet gir fordøyelses-systemet ditt en myk start på dagen. Har du først fått vondt i magen vil denne varme drikken også virke lindrende

Om ikke du har sitron i hus er min erfaring at svak te uten sukker eller melk gjør samme nytten.

LcHf proteingranola

2. Kutt litt ned på kornproduktene.

Selv om man ikke har glutenallergi opplever flere at de blir mindre oppblåst og får bedre fordøyelse av å kutte ned (ikke ut) på kornprodukter.

Gluten er et protein som friske tarmer fint klarer å håndtere i normale mengder. Problemet ligger nok heller i at vi i dag spiser mye mer gluten enn vi gjorde før i tiden!

Ikke bare spiser vi flere produkter laget på hvete, rug og bygg, men mange ferdigprodukter, halvstekte brød og bakevarer er faktisk tilsatt ekstra gluten, noe mange nok ikke er klar over.

Velg grove produkter, gjerne av havre, spelt, rug eller bygg.

3. Beveg deg.

En ting er at hjelper på alle de ekstra kaloriene, og at det faktisk føles godt å bevege på en karbodaff kropp.

En annen ting er at det hjelper på blodsirkulasjonen som gjør at tarmer og fordøyelse jobber bedre og raskere. Det er ikke sikkert at dem helt husker hvordan man fordøyer hvitt mel, gjær, sukker og ribbefett…

4. Anti Bload Smoothie

Du finner flere gode oppskrifter som hjelper mot oppblåst mage HER

Jeg skal også gi deg et godt råd om hva du ikke burde gjøre i morra!

Ikke vei deg!

Bare ikke gjør det. Det er rett og slett ingen grunn!

Du legger ikke på deg 3 kilo på en dag eller en helg! Kroppen tar til seg masse vann og det ligger nok en del igjen i fordøyelsessystemet som kroppen vil bruke noen ekstra dager med å bearbeide. Venter du til fredag så er jeg sikker på at minst 2,5 av de kiloene er borte igjen.

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

17. mai 2017 | Ernæring, Kropp