FOCCACIA | grov og proteinrik – uten heving

17. juli 2019 | Boller & Brød, Oppskrifter

Grille, grille, grille. Begynner neeeesten å bli litt lei, men bare neste 😉 Det er jo så utrolig mye sunt og godt man kan putte på grillen og for å ikke snakke om spennende tilbehør! Salater, sauser, dressinger, grillede grønnsaker og forskjellige typer brød.

Foccacia er min soleklare favoritt og bloggen har flere mer tradisjonelle varianter av mel og gjær, men denne gangen hadde jeg lyst til å lage en grov variant – som ikke krever heving!

Utgangspunktet ble mitt eget proteinbrød, og resultatet ble utrolig godt og saftig!

Til 1 brød trenger du:

Ingredienser

  • 400 g cottage cheese
  • 4 egg
  • 2 ss fiberhusk
  • 4 1/2 dl havrekli
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss oregano
  • 3 ss olivenolje
  • sorte oliven
  • fetaost terninger
  • soltørkede tomater

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 grader, varmluft
  • Rør egg og cottage cheese sammen i en skål. Tilsett deretter de tørre ingrediensene og kjør blandingen i en foodprocessor eller med en stavmikser. La deigen hvile i 10 minutter
  • Fordel deigen i en form med bakepapir. Dekorer med oliven, soltørket tomat og fetaost. Hell litt olivenolje på toppen og eventuelt litt havsalt, før den stekes midt i ovnen i ca 30 minutter.

Jeg har brukt denne oppskriften både som tilbehør til grillmaten og som sandwich brød til lunsj! MUMS! Anbefales virkelig!

 

Vil du har flere sommerlige mat tips? Da vil jeg anbefale deg å klikke deg inn på Instagram kontoen min HER

I dag har jeg nemlig publisert en super enkel sommerdessert som garantert vil falle i smak.

 

Stort Smil

Desiree

17. juli 2019 | Boller & Brød, Oppskrifter

Kommentarer (3)

  1. Ser herlig ut! Skulle gjerne visst målene på formen du bruker, da blir resultatet mer forutsigbart!

  2. Hei. For en som ikke kan ha gluren, er dine oppskrifter kjempefine. Tusen takk

Comments are closed.