Fluffy yoghurtbrød til matpakker, supper og gryter

God mandag formiddag!

Akkurat denne mandagen prøver jeg meg på en litt ny strategi enn jeg har gjort de siste uke. Så i stede for å legge meg i senga, og gå i koma, etter å ha levert på skolen, har jeg kastet meg over kjøkkenet i håp om å rekke en liiiten treningsøkt i løpet av formiddagen!

Energi er jo ikke noe man får – det er noe man skaper. 

Det er jo så klart en evig balansegang, men nå føler jeg virkelig at magien av 2.trimester begynner å komme, så jeg skal gi det er forsøk!

Vi kicker igang matuka på desireeandersen.no med disse deilige yoghurtbrødene!

Du som følger meg på snap så jo at disse i utgangspunktet var pannekakeflate når de gikk i panna, men de bare eser ut og endre opp som skikkelig fluffy brød, perfekt som både matpakke og tilbehør til supper og gryter!

Denne varianten er halvgrov og bassert på spelt og rug! NAM!

Annonse

Til 6 brød trenger du:

Ingredienser

  • 10 gram fersk gjær
  • 2 ss lunket vann
  • 250 gram gresk yoghurt
  • 1 ts salt
  • 2 dl grovt rugmel
  • 2,5 dl lyst speltmel + litt ekstra til utbakning
  • 10 gram smør til steking

Veibeskrivelse

  1. Rør ut gjæren i vann
  2. Tilsett yoghurt og salt – rør godt
  3. Tilsett så mel litt og litt
  4. Sett til heving i 30 minutter
  5. Del deigen opp i 6 like store biter
  6. Form disse til tynne, runde pannekaker
  7. Stekes i litt smør på middels varme. Maks 1 minutt på hver side

Jeg lager ofte disse på søndager om jeg har glemt å kjøpe brød til matpakkene. Kjempe populære og passer like godt til salt som søtt pålegg!

Følg meg gjerne på Instagram og Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

5 kommentarer

  1. Går det an å bruge kun havremel til disse?

  2. Går det greit å fryse disse?

  3. Veldig gode!