Fluffy blomkålsuppe med spekeskinke og parmesanost.

17. juni 2013 | Middag

Ja du leste riktig, fluffy blomkålsuppe.

 

Sammen med aspargessuppe er nok blomkålsuppe en av mine sommerfavoritter.

Om sommeren frister det sjeldent med store, tunge og krevende middagsretter. Selv kremede supper kan bli litt for voldsomt en varm solskinnsdag. Da er dette det perfekte alternativet til en frisk, smakfull og lett middag.


Til 2 personer trenger du:

2 blomkålhoder

4 dl. vann

1/2 terning kyllingbuljong

3 dl melk

1 pakke spekeskinke

Parmesanost


Slik gjør du:

Start med å kutte opp hodene. Det ene hode kutter du opp bukettene i små «bite size». Det andre hakker du opp i biter. Alt skal brukes bortsett fra bladene.

Kok opp 4 dl. vann med litt salt i og tilsett de små bukettene fra det ene hode. Disse skal bare koke i et lite minutt.

Ta de opp og legg dem til side.

Tilsett 1/2 terning kyllingbuljong i det kokende vannet samt resten av blomkålen.

La dette koke til blomkålen er helt mør.

Tilsett melken og dra kjelen av platen.

Frem med stavmikseren og mos blandingen til det blir en glatt og fylding suppe.

Sett grillen på i stekeovnen, 300 grader.

Spre skinken utover et bakepapir og inn på øveste hylle. Følg nøye med!

Når skinken har blitt deilig crispy tar du den ut.

Hell suppen opp i serveringsskåler, tilsett de ferdigkokte blomkålsbukettene, dryss over godt med parmesan og spekeskinken på toppen.

Det hele tar 20 minutter å lage, og jeg garanterer;

 du kommer aldri til å lage posesuppe igjen!


 

 


17. juni 2013 | Middag

Comments are closed.