Flat mage krydderboller

15. januar 2016 | Frokost

Siden FIT på 30 dager tok i vei har jeg fått mange spørsmål om sunne brød og rundstykker uten egg.

Proteinrike og/eller lavkarbo brødmat er nemlig ofte bassert på mye egg.

Men her har du da en lavkarbo, glutenfri, melkefri, egg og nøttefri «bolle».

Denne saken er veldig krydret i smaken, så jeg håper ikke du er lei julen ennå.

Kanel, kardemomme og ingefær gjør at denne er perfekt til oster og kanskje litt syltetøy?

Til 6-8 boller trenger du:

2 epler

2 dl linfrø

1 dl FiberHusk

1 ss kanel

1 ts kardemomme

1/4 ts ingefær

1 knipe salt

Vann

Slik gjør du:

Kjør linfrøene til mel med en stavmikser.

Riv eplene.

Bland sammen epler, linfrø, fiberhusk og krydder.

Tilsett så vann litt og litt av gangen mens du knar deigen med hendene. Du skal tilsette vann til du får en seig deig som du kan forme til boller.

Stekes på 175 grader i 16-20 minutter.

Denne typen brød blir ofte brukt under detox dietter. Målet er å rense tarmene for giftstoffer og opphopninger som gir luft og oppblåst mage.

Derav navnet.

Stort Smil

Desiree

Notater:


#lavkarbo


#detox


#allergivennlig


#oppskrift


#brød


#bakeutensukker


15. januar 2016 | Frokost

Kommentarer (18)

  1. De virker litt «rå» og deigete i midten etter 20 min. Skal de være slik eller burde jeg steke de lengre?

  2. Har du prøvd å lage de uten krydderet, altså litt mer nøytrale rundstykker?

  3. Hei.Jeg holder på med flat mage på 2 uker. Kan jeg da spise en slik bolle til lunsj? Vil det da ta av min daglige fruktrasjon? Og bør jeg ha noe i tilegg til denne bollen til lunsj?Har gjennomført 2 dager nå og jeg tror jeg skal klare 2 uker. Takk for inspirasjon

  4. Tusen takk for svar 🙂 jeg er ikke så glad i masse salat hele tiden. Så det skal bli braMed noe litt mer brødaktig! Bør jeg ha nøtter i tillegg? Eller noe slags pålegg på?

  5. Hei! Skal denne være deigete i midten. Mine har stekt over 30 min og er fortsatt deigete. Noen forslag til hvorfor?

Comments are closed.