Flat mage etter graviditet- øvelser

29. september 2016 | Trening

Mange opplever at magen buler mer etter en graviditet, og da ikke nødvendigvis på grunn av mye bukfett, men på grunn av delte magemuskler.

Delte magemuskler etter graviditet er helt vanlig. Faktisk har alle dette når man er gravid! Det er kroppens måte å gjøre plass til babyen. Men selv om dette er noe som vanligvis retter seg med tiden er det ikke alltid sånn. Typiske tegn på delte magemuskler:

 • At man har fått en «ekstra» mage på høyden med navlen.
 • At man er litt ekstra bløt på magen.
 • At man fremdeles ser gravid ut.
 • Noen kan se at man har en bul midt på magen når man strammer musklene.

Dette kan gi smerter i korsrygg, vondt bekken, inkontinens, nedsykning, brok, forstoppelese og dårlig holdning.

Det beste man kan gjøre for å unngå disse problemene er å være i god form, og holde seg i god form gjennom graviditeten, men selv da er det ingen garantier. Så spørsmålet jeg ofte får er

– Hva skal jeg gjøre?

Du må begynne med å styrke kroppen din igjen, innenifra og ut.

 


Øvelse nummer 1 bordet:


Slik gjør du:

Stå på alle fire med svai i ryggen. Start så meg å trekke navelen inn og vippe bekkenet innover slik at du «trekker inn» rumpa. Hold i et par sekunder å gå tilbake til utgangsposisjon.

 


Øvelse nummer 2 bekkentilt med seteløft:


Slik gjør du:


Ligg på ryggen med naturlig svai i ryggen. Trekk så navelen inn mot ryggsøylen så du presser hele korsryggen ned mot gulvet. Bekkenet vil da tilte mot deg. Skyv hoftene videre opp mot taket. Knip på toppen, og jobb rolig ned igjen.

 


Øvelse 3 bensenk:


Slik gjør du:

Trekk bena opp i 90 graders vinkel. Stram magen og press ryggen ned mot gulvet. Hold mage og rygg i denne posisjonen mens du senker annen hver fot ned mot gulvet. Letter blir øvelsen om du løfter hode opp fra gulvet.

 


Øvelse 4 havfruen:


Slik gjør du:

Sitt på siden som den Lille Havfruen. Skyv så hoften fra gulvet og opp i en skrå planke. Hold posisjonen litt før du senker deg ned igjen.


Jobb hver øvelse i 30 -60 sekunder med fokus på å skape kontakt med bekken og core. Gjenta 2-4 ganger.

 

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

 

 

 

 

Stort Smil

 

Desiree


29. september 2016 | Trening

Kommentarer (14)

 1. Takk for tips – har nok delte magemuskler og dårlig til å trene magen 😛 Men på tide å komme igang!

 2. Å tusen takk. Jeg har sliti med dette i tre år, men iflg mr som jeg endelig fikk så har de endelig gått sammen igjen. Det jeg ikke skjønner er at det har ikke hjulpet på str på magen min. Men med disse riktige øvelsene så skal jeg bli sterkere der å. Krysser fingrene.

 3. Hei.Det har gått 6 år siden jeg født, har en sånn mage. Er det for sent å gjør noe med det? Jeg bare lever med det jeg, men hvis jeg kunne gjør noe med det gjør jeg det!På forhånd takk!Julie

 4. Julie: Vil anbefale deg å laste ned mammamageappen også. Og gjøre øvelsene til Desiree i tillegg ❤️

 5. Disse skal jeg teste! Er 5 uker siden fødselen i dag, tenker å starte neste uke. 🙂 Har fulgt bloggen din en stund, men er førte gang jeg kommenterer faktisk. 🙂 Forslag: kunne du i sammenheng med dette også skrevet et innlegg med kostholdsplan eller tips og råd for en sunn og fin vektnedgang etter fødsel? Jeg ønsker å gå ned de ekstra kg uten at det skal gå ut over melkeproduksjon og at det går ting over i melka i forbindelse med slanking. Jeg vil ha en sunn vektnedgang. Amming i seg selv har ikke gjort at jeg har gått ned noe enda dessverre 🙁

 6. Marit: jeg lanserer om få uker et online program for gravide og for de som ønsker å komme igang med trening etter fødsel 🙂 den type info vil være en del av det programmet 🙂

 7. Hurra!! Endelig får jeg tak i magemusklene mine! Gravidmagen er der, selv om mange kilo er vekke. Div øvelser har jeg også gjort, men det er akkurat som om jeg ikke har fått strammet magemusklene, og da er det nedre del av ryggen som har fått kjørt seg. Sånn føles det i alle fall. Men nå fant jeg musklene i magen 🙂 Spes i den første øvelsen!! Er det bare til å kjøre på med øvelsene som kjennes mest, eller like mye av alt?TUUSEN TAKK igjen!!

Comments are closed.