FIT på 30 dager; Slik trener du kondisjon

22. august 2015 | Uncategorized

Ønsker man å komme i bedre form eller å gå ned i vekt kommer man ikke unna kondisjonstrening. En ting er at kondisjonstrening forbrenner kalorier slik at man går lettere ned i vekt, men det beste er langtisdeffekten av å ha god kondisjon. God kondisjon gjør det nemlig lettere å holde vekten stabil. 

En person i god form omsetter  fett og kalorier mer effektivt enn en i dårlig form, selv mens man sitter i soffaen.

 


Under FIT på 30 dager står du i stor grad fritt til å velge hvordan du vil trene kondisjon, men i dette innlegget skal du få noen rettningslinjer som burde følges, pluss forslag til flere forskjellige økter.

 

  1. For at en økt skal ha en positiv påvirkining på din kondisjon må den overstige 20 minutter.
  2. Jo kortere økten er jo høyere burde intensiteten være. Minst 20 minutter av treningen burde være så slitsom at du blir veldig anpusten og ikke klarer å snakke fulle setninger uten å stoppe opp for å trekke pusten. Disse 20 minuttene kan så klart deles opp i intervaller.
  3. Ved økter som varer over 90 minutter kan man trene ved lav intensitet, Det vil si at pulsen ikke blir høyere enn at man føler seg god og varm, og til tider må jobbe litt for å trekke pusten godt

 

 

 

Hva er så god kondisjonstrening?


Vi ser på noen forskjellige treningsformer.

 


Gå tur?

Absolutt, men da må du passe på å holde et høyt tempo. Gå gjerne i et kupert område med noen gode bakker. Velger du å gå som treningsform vil jeg si at 20 minutter er i minste laget.

 


Elipcemaskin?

Denne kan på mange måter sidestilles med jogging når det gjelder treningsutbytte! I tillegg er den skånsom mot kroppen i forhold til problemer med knær, ankler, hofter og rygg.

 Eksempel på to effektive økter på Elicemaskin kan du lese
HER

 


Sykle?

To tomler opp for en treningsform som er skånsom for knær og ankler. Har man noen kilo ekstra er dette et flott sted å starte for å unngå belastningsskader.

 


Dans, Zumba, aerobic og andre saltimer?

Synes du dette er moro, så finnes det knapt nok trening hvor tiden går fortere! 

 

 


Svømming?

Den mest skånsomme formen for trening som finnes, og utrolig effektivt! Her får du brukt hele kroppen!

 


Roing?

På samme måte som svømming er dette trening hvor du bruker hele kroppen. Det er også skånsomt for knærne og den formen for kondisjonstrening som forbrenner flest kalorier.

 

Komplett økt og video av teknikk finner du
HER

 


Jogge/løpe:

I min verden har jeg spart det beste tilslutt. Jogging er tilgjenglig trening som kan innebære så mangt!

Du visste kanskje ikke at bloggen hadde en egen løpeskole? Den finner du
HER

. Her finner du absolutt alt! Tips til nybegynnere, forskjellige former for intervaller, trappeløp, bakkeintervaller, effektive løpeøkter på 20 minutter, løpechallenges, treningsplaner for deg som vil løpe 5 og 10 kilometer, osv, osv.


Før du går igang har jeg et par tips:

 

– Om du ikke har trent noe særlig før begynn litt pent, og øk heller lengde og intensitet fra økt til økt. Ingenting er kjedligere enn å få en skade når man endelig skal sette inn støtet.

 

– Har du noen kilo ekstra så velg en treningsform som er skånsom for knær og ankler.

 

– Man kommer langt med trening man synes er gøy! Men folkens, noen ganger må det bare gjøres! Og tro meg. Gleden ved å fullføre en økt man egentlig ikke hadde lyst til å gjøre er mye bedre enn følelsen av å sitte i soffaen!

 

Jeg vet flere er spente på motivasjonsgruppen. Dere som har blitt trukket ut får mail med link til gruppen i morgen. Dere som ikke har blitt trukket ut, jeg har en plan.

Smil

 

Desiree 

 

 


22. august 2015 | Uncategorized

Kommentarer (2)

  1. Elsker kondisjonstrening! Og sykling ligger i mitt hjerte! Har syklet av meg 20 kilo på ett år. 😀

  2. Jeg og min søster trener kondisjonstrening 2 ganger i uken. Vi trener da 60 min på hver vår orbitreck som vi har stilt inn på Climbing Hill, og den er er tung 🙂

Comments are closed.