FIT på 30 dager; Slik forandret det livet mitt

26. desember 2015 | Uncategorized


Først må jeg få lov til å takke deg for at du tok deg tid til å dele dine erfaringer <3 Og at du er så modig å lar meg dele bilder! Det har hvert kjempe gøy og følge deg på din reise! 


/Gjesteblogg/


PROSJEKT VEKTNEDGANG

Jeg er blitt forespurt om å skrive et gjesteinnlegg her på bloggen til Fitfocuse. Det sa jeg ja til med en gang, selv om jeg aldri har laget et eneste blogginnlegg. Det var stort å bli spurt, og har nå hatt noen dager å tenke litt på hva som skal skrives.

I 2014, nærmere bestemt nesten oppunder jul, så jeg flere venner skulle delta på noe som het FIT på 30 dager. Jeg trykket meg inn på siden, og leste litt rundt opplegget. Ble ikke helt enig med meg selv, så lot det svirre litt rundt i noen dager. Besøkte nettsiden, leste innlegg fra arkivet, og bladde i oppskriftene. Det så spennende ut, og veldig oppnåelig. Tilslutt trykte jeg bli med.

Forhistorien til hvorfor jeg ønsket vektnedgang, er som de aller fleste, jeg hadde noen kg ekstra og var misfornøyd. Jeg trente mye, men klarte ikke få orden i matveien. Etter 2 barnefødsler, og sykdom over mange år hadde kg blitt litt for mange.

1.januar 2015 gikk starten. Jeg var 100 % fokusert på oppgaven, og det gikk utrolig nok som en lek.

Maten jeg skulle spise var veldig familievennlig, og helt vanlig mat. Den største utfordringen var å veie all maten i starten. Skulle jeg virkelig spise så lite eller så mye ?

Det var ikke noe problem å reise på ferie, og ungene ble også veldig glad i mye av maten jeg serverte. Så hvordan kan jeg si at det gikk som en lek ? Jo, fordi jeg endelig fant et opplegg hvor alt var skrevet enkelt og tydelig.

Jeg ble overrasket over mengden mat, og hvor vanlig mat jeg skulle spise. Ikke noe hokus pokus, og jeg gikk aldri sulten. Søtsug hadde jeg ikke i det hele tatt, og det tror jeg også kommer av at jeg var innstillt på at dette skulle fungere. Allerede første uka forsvant 2 kg. Det motiverte til å fortsette, for jeg hadde prøvd desperat lenge uten at vekta viste et gram mindre. Jeg fortsatte på treningssenteret der jeg allerede trente fra før, men utfordret også meg selv mer på ting jeg aldri hadde turt før.


Bildene er hentet fra tidligere deltagere på FIT på 30 dager, via instagram. Med eiers tillatelse til å reposte.

Etter 30 dager var ca 8 kg borte, og jeg kunne rett og slett ikke gi meg. Jeg hadde et mål, og det skulle jeg nå ! Jeg hadde bare positive erfaringer så langt, så det falt seg helt naturlig. Det eneste negative jeg merket, er at jeg til tider ble så oppsatt og fokusert at jeg spiste for lite mat for å fremskynde prosessen, men fant raskt ut at det ble helt feil. Kroppen klarte ikke å utføre trening i samme tempo og jeg ble raskt mer sliten enn normalt.

I slutten av mars hadde jeg gått ned 12 kg siden starten. Matplanen ble fulgt til punkt og prikke, men jeg slappet litt mer av i henhold til kiloene. Da jeg så hva jeg oppnådde, motiverte det meg videre til å utfordre meg selv. Det var stort å klare å gå ned, og det lettet mye på hodet. Jeg ble gladere til sinns, og det ble enklere å trene. Det igjen førte til at jeg i april startet på taekwondo.


/privatbilde postet med gjestebloggers tillatelse/

Nå i desember er det snart 1 år siden jeg tok fatt på prosjektet mitt. Jeg veier fremdeles like mye som i mars. Jeg veier ikke lenger maten min, men er veldig bevisst på hva jeg spiser, og har lært mye på veien hvor stort matinntaket faktisk teller. Jeg merker veldig godt på trening hvis jeg har spist galt. Jeg drikker brus, men kan gå lange perioder uten. Og jeg elsker sjokolade, så det kan hende det blir litt mye av og til. Men jeg kommer meg alltid inn på rett spor igjen med en gang jeg finner igjen bloggen og matplanen.


Bildene er hentet fra tidligere deltagere på FIT på 30 dager, via instagram. Med eiers tillatelse til å reposte.

En positiv ting som har skjedd med hele familien, er at vi i hele 2015 har hatt ukesplaner med hva vi skal ha til middag hver eneste uke, både til hverdag og i ferier. Det har også spart oss for mye avfall, sparte penger og et planlagt sunt kosthold. Sunt kosthold er mye enklere enn man tror bare man får de rette tipsene, og lar det bli en vane.


Målet for 2016 er å bli enda bedre enn meg selv !Bildene er hentet fra tidligere deltagere på FIT på 30 dager, via instagram. Med eiers tillatelse til å reposte.

26. desember 2015 | Uncategorized

Kommentarer (15)

 1. Christine: det er bare latterlig! Det er et mobilbilde med filter over 🙂 bare å tro hva du vil 🙂 jeg synes dama er kjempe tøff som tørr å dele noe sånt med så mange andre! Hadde ikke jeg tørt.

 2. Imponerende og veldig motiverende! Og ingen umulighet så lenge en er villig til å gjøre det lille som kreves. Jeg gleder meg til å komme i gang!

 3. Til Christine:Nei, de bildene er ikke retusjert, annet enn den ovale formen over ansiktet. Hadde det vært retusjert rundt kroppen, ville du sett det på objektene rundt. Dette er resultatet av hardt arbeid.Hilsen TrineFotograf og journalist

 4. Fantastisk å se fremgangen hennes! En inspirasjon for mange. Knallbra! I januar i år var første gangen jeg var med på Fit på 30 dager. Jeg må innrømme at jeg ikke fulgte mengdeanbefalningene slavisk, men jeg har heller ikke hatt vektnedgang som et mål. Enkelt og greit ønsket jeg bare å leve sunnere. Fit på 30 dager gir en pangstart på å komme i bedre form, og inspirerer til å prøve ny, spennede og næringsrik mat. Anbefales for alle! 🙂

 5. Dette var kjempemotiverende å lese! Selv har jeg lagt på meg 7kg mens jeg har gått med prolaps i ryggen. Denne er nå operert bort og jeg er klar for å få av meg kiloene. Takker gledelig ja til 10kg av 😉 Gleder meg!

 6. Hei!Tror du dette vil være noe som passer for en på 177cm og 64-65kg som vil ned i vekt? 🙂

 7. Hei Desiree. Jeg har fulgt deg lenge både på fb og snap, men har ikke orket å hive meg på da jeg har stive skuldre enda etter frozen shoulders i begge og i tillegg fybromyalgi som gjør at jeg i perioder, ikke orker noe… Men… I jula fikk jeg badevekt av sønn min fordi jeg må prøve vanndrivende medisin og da veie meg for å se hvor mye vann jeg har i kroppen… Ja hva skal jeg si.. Badevekta fortalte meg noen sannhetens ord.. 95 kg og 165 høy… Det hat kommet ca 20 kg snikende med skuldrer og røykestopp på 2 år, så nå skal jeg prøve å få motivasjon til å følge deg på riktig måte 🙂 oh det hjelper veldig å lese at andre har vært flinke og gått ned så mye.
  (lurer egentlig på om jeg greier dette uten å bli holdt i ørene)
  Tusen takk til deg og de som deler sine historier.
  Mvh Siw

  1. Hei 🙂 Når man har fysiske begrensninger synes jeg det er viktig å være klar over at det er kostholdet som gjør størsteparten av jobben når det kommer til vektreduksjon 🙂

 8. Prøver å melde meg på Fit på 30 dager men får det ikke til…….jeg er ikke på Facebook, må jeg det hvis jeg skal være med på Fit på 30 dager?

Comments are closed.