Fire myter om mat og slanking.

31. desember 2014 | Kropp

 

I snart frem år har jeg holdt kurs i trening, kosthold og livsstilsendring, eller som noen kaller det – slanking. Det er en ærlig sak det.

Igjennom alle disse årene er det en del spørsmål som alltid kommer opp på disse kursene, alltid! Og gjerne opp til flere ganger. Vi vill liksom ikke tro at mytene nettopp er myter.

Jeg prøver å avlive dem en gang til…

 


Du må spise frokost for å sette igang forbrenningen.

Nei, det må du faktisk ikke. Kroppen din kan ikke klokka. Den er et maskineri som jobber 24 timer i døgnet. Sult og metthetsfølelse er jo nettopp kroppens måte å fortelle deg at du trenger mat, eller at du ikke trenger mat?

Er du ikke sulten når du står opp, og opplever at energinivået er bra, trenger du ikke stresse med å få i deg et stort måltid med en gang du har stått opp.

 


Du må spise mange små måltider i løpet av dagen.

Noen må det.

De som opplever at blodsukkeret og energinivået svinger kan ha store fordeler av å spise flere små måltider i stede for få store, men om du spiser 1500 kalorier fordelt på fem måltider eller to har ingenting å si for vekttapet, så lenge blodsukkeret og energinivået er stabilt.

 


Du må ikke spise etter klokkka 18, 19 eller 20.

Igjen, kroppen din kan ikke klokka. Det er den totale energimengden du inntar som avgjør om du går opp eller ned i vekt.

 


Hvis du spiser etter trening stopper du forbrenningen.

Nei, nei, nei.
 

Tror du meg nå?

 

-Desiree


Dette innlegget ble oppbrinnelig postet i oktober. Men etter å ha motatt flere spørsmål om temaet de siste dagene velger jeg å poste det på nytt.31. desember 2014 | Kropp

Kommentarer (3)

  1. Endelig!! Dette har jeg sagt så mange ganger tidligere til både venner og kollegaer og det blir ALLTID diskusjoner rundt det. Nå har jeg deg også å vise til 🙂 🙂 Et innlegg etter min smak.Godt nyttår!

Comments are closed.