Hvis jeg bare fikk velge EN treningsform!

7. mars 2017 | Trening

Jeg har faktisk fått spørsmålet et par ganger oppigjennom årene!

-Hvis du bare kunne velge en treningsform å trene resten av livet – hva ville du valgt?

Svaret er enkelt – Kettelbells! Og jeg skal fortelle deg hvorfor!

 

Jeg synes det er gøy! 

Det burde være forutsetning nummer 1! Det hjelper ikke hvor effektivt eller bra en treningsform skal være. Hvis ikke det er noe du trives med å gjøre så er det helt bortkastet i min bok.

Det tar lite plass. 

Ikke bare tar en KB liten plass, men selv treningsformen krever ikke at du har mer plass enn en kvadratmeter eller to. Så men en KB kan du trene både kondisjon, styrke og bevegelighet med minimalt av utstyr og minimalt med plass!

Du kan trene alt med en KB!

 Absolutt alt! Som nevnt over utfordrer KB trening både kondisjon, styrke og begeveglighet, men med en KB kan du trene alle musklene i kroppen din. Det er ikke værst!

KB trening setter skikkelig sving på forbrenningen din.

Kettelbells kan ikke sammenlignes med tradisjonell styrketrening. Selv i de enkleste KB øvelser er det store kjeder av muskler som jobber sammen, og det er dette som gjør det til en så effektiv treningsform. Avhengig av intensitet og vekt kan man i snitt forbrenne 400 kalorier på en 20 minutters økt med KB.

Her ser du blant annet en KB sving. Denne enkel øvelsen trener bakside lår, rumpe, korsrygg, ryggstrekkerne, mage og core. I tillegg gir deg den høy puls og du kan forbrenne opp mot 20 kalorier i minuttet! Det er dobbelt så mye som jogging, uten at du har flyttet deg en meter på stuegulvet engang!

KB holder ikke bare kroppen sterk, men smidig.

Jeg prøver å ikke bli for teknisk og faglig på denne bloggen, men mange av de typiske ondtene folk sliter med i dag (rygg, nakke, skuldre, knær) kommer av dårlig beveglighet eller bevegelsesutslag.

KB består hovedsaklig av funksjonelle øvelser, som søker mot å jobbe med kroppens fulle bevegelsesmønster. Dette er med på øke bevegligheten og forhindre disse typiske ondtene.

 

Er det noe rart at jeg digger Kettellbells?!

Får ofte spørsmål og hvor man får kjøpt disse og anbefalt vekt!

KB finner du på de fleste sportsbutikker, både Clas Ohlson og Biltema har også billige utgaver som er helt ok å bruke. Jeg pleier å anbefale nybegynnere 6 eller 8 kilo.

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

7. mars 2017 | Trening