FESTKAKE | kun 100 kalorier i HELE kaka

Reklame 23. april 2020 | Godis og kaker, Oppskrifter

egen reklame

APPLE HERGOOGLE HER

 

I dag blir Herman to år, og selv om det ikke blir den bursdagsfeiringen jeg hadde sett for meg, så blir det grilling på terrassen, gaver og så klart kake! Helt vanlig kake med sukker og smør og hvetemel og det hele. Overraskende for noen- kanskje? Men jeg tenker at et vanlig kakestykke det kan man altså spise i bursdager!

Alternativ bakst som er enten sukkerfri eller glutenfri, melkefrie, osv er helt supert for de som trenger å unngå dette av ulike årsaker. Men en sunn og balansert livsstil har plass til kake – av og til!

Så hvorfor en sukkerfri og kalorifattig kake på bloggen i dag?

Jo, for det første så tenkte jeg at dette er et supert tips til de som deltar på 5kg ned på 4 uker! I tillegg så vil de sammen med neste ukes kostplan få et helt oppskriftshefte av meg i morgen med sunne snacks og kaloriberegninger.

For det er klart, ønsker man å gå ned i vekt så kan det være lurt å lage litt sunnere eller kalorilette alternativer.

For det andre så kan det jo være at det er flere der ute som meg, som synes det er litt kjedelig og nøyes med ETT kakestykke 😉 Så jeg liker å ha vanlige kaker, og noen sunnere, på samme kakebord. Den der balansen da vet dere 😉

Til 1 kake trenger du:

Ingredienser

 • 6 eggehviter
 • 6 ss sukrin melis
 • 3 ss fibersirup clear
 • 1 dl kokt vann (varmt, men ikke kokende lengre)
 • 2 ss gelatin (tilsvarer 2 plater gelatin)
 • 100 gram sukkerfri eller mørk sjokolade*
 • Kokosmasse
 • Friske bær til pynt

Fremgangsmåte

 • Pisk eggehviter, sukrin melis og fibersirup til en stiv marengs.
 • Rør gelatinen ut i vannet (hvis du bruker plater følg beskrivelse på pakka)
 • Hell gelatinen ned i marengsen mens du pisker kraftig. Pisk videre i 10 minutter.
 • Hell kokosmasse i bunn av den formen du ønsker å bruke. Var gjerne litt generøs – så slipper du at kaken setter seg fast.
 • Hell massen over i formen og sett kaldt til den er helt stiv. Minst 2 timer.
 • Smelt sjokoladen over vannbad og hell det over kaken. Settes kaldt frem til servering.

*kaloriberegningen er uten sjokoladen på toppen

TIPS:

Når sjokoladen har kjølnet og begynte å stivne – bruk en skarp kniv til å risse opp kakestykkene i sjokoladen. Når sjokoladen er helt stiv vil det være vanskelig å skjøre i kaken uten at sjokoladelokket knekker.

 

Denne kaka blir lagt ut i appen min i dag sammen med disse tre søte og sunne herlighetene! Så kan mai måned bare komme tenker jeg!

Du kan laste ned appen min for APPLE HER og GOOGLE HER

Pavlova med krem og lemon curd – snickesbrownie med karamell – bolle foccacia – alle uten sukker så klart!

 

Stort Smil

Desiree

Reklame 23. april 2020 | Godis og kaker, Oppskrifter

Kommentarer (16)

 1. Hei, hele kaken inneholder kun 100kcal?? den må jo prøves
  Men har du noen idé om hvor mye karbohydrater det er i kaken? ( er type 1 diabetiker)

  På forhånd, takk!

 2. Hvordan kan det være 100 kcal i hele kaken når bare sjokoladen der er langt over 100 kcal?

    1. Ca hvor mye kokosmasse bruker du? Kokosmasse har jo et veldig høyt kaloriinnhold, og hvis man skal være generøs med kokosen i bunnen blir det fort mye mer enn 100 kcal.

 3. 100kcal i hele kaken?? sukkerfri sjokolade er jo rundt samme kcal som vanlig sjokolade? (Rundt 550kcal per 100 gram som vil si rundt 650kcal for hele kaken?)
  Eller finnes det sjokolade uten kcal også?

 4. Er det fremdeles mulig å få tak i fibersirup clear? Eller er det slik at den kan/må byttes ut med sukrinsirup?

  1. Jeg elsker føteboller så denne skal jeg lage. Men jeg lurer på om du har noen gode alternativer til gelatin? Vet du om det finnes gelatin fra storfe å få kjøpt? Har hørt at man kan bruke den litt tjukke laken fra kikerter også, men det høres litt vanskelig ut!!

   1. Du kan bruke laken fra kikerter aka aquafaba istedenfor eggehviter. 2-3 ss= 1 eggehvite. Istedenfor gelatin kan du bruke agar-agar eller carrageen 🙂 Jeg lagde en liten porsjon med aquafaba og litt sitron og den ble veldig god 🙂 Byttet ut sjokoladen med en saus av plantemelk, maizena og sitron. Anbefales. Håper det hjalp 🙂

 5. God morgen!
  Gratulerer så mye med bursdagsbarn i huset! Lurte på om det går ann å erstatte fibersirup med noe annet evt. bare bruke vanlig sirup? Får ikke tak i det her, og vi får heller ikke reise på «unødvendige» ærend til byen. Ha en fin dag, og takk for fine oppskrifter:)

 6. Hei,

  Kaken ser kjempegod ut! Syns midlertidig det blir misvisende å utelukke sjokoladen fra kaloriberegningen i overskriften, da sjokoladen er en del av kaken? Forstår ikke helt bakgrunn for dette valget, selv om du presiserer det i teksten.

  Ellers, flott blogg!

 7. Synes også det blir misvisende å unnlate å skrive kaloriinnholdet inkl. sjokolade. Mindre enn i vanlig kake blir det jo uansett.

Comments are closed.