En kake som særlig blir glemt, ikke bare av oss litt sunn-matbloggere, er bløtekaken. Den er kanskje ikke så trendy lengre?
Men hvis det er en kake som hører hjemme i en tradisjonsrik 17. mai feiring så er det vel denne?
Jeg har valgt å beholde en sukkerfri fløtekrem! Det er jo tross alt bare 17. mai en gang i året, men jeg gir alternativer til de som ønsker mindre fett og færre kalorier. Kremen er det eneste som inneholder melk, så for deg som ikke tåler dette er det bare å bruke soyafløte.
Bunnene er sukkerfri, melfri, nøttefri, fettfri, gluten og laktosefri!
OG den er superenkle å lage!
Til 3 bunner på str med en frokosttallerken trenger du:
6 bananer (det smaker IKKE banan av kaken)
8 egg (skilt i hviter og plommer)
2 ts bakepulver
2 ts vanlijepulver
Slik gjør du.
Mos først bananer og eggeplommer sammen. Bruk stavmikser og få bort alle klumpene.
Rør inn bakepulveret tilslutt og sett til side.
Pisk hvitene hvite og luftige med en miksmaster. De skal ikke bli stive, men hvite.
Rør dette inn sammen med resten.
Bre det hele forsiktig utover et bakepapir. Det dekker hele, og inn i ovnen på 180 grader i 15 minutter. Varmluft.
Du tar den ut når den er gylden som bilde over.
La kaken avkjøle seg mens du pisker krem.
Jeg brukte:
2 pakker kremfløte
2 ts sukrin gold
Nå kan du skjære ut 3 bunner.
Legg en frokosttallerken oppå bunnen og skjær ut med kniv.
Hvordan du liker å pynte din bløtekake er egentlig opp til deg. Jeg pyntet slik:
Bunn
Krem
Rørte bringebør
Bunn
Krem
Rørte bringebær
Bunn
Krem
Ingen 17. mai kake uten jordbær og blåbær;)
Hvis du ønsker en magrere kake, eller kanskje ennå friskere? Kan jeg anbefale å blande pisket krem sammen med gresk yoghurt. 50/50.
Gjerne med 1 ts vaniljepulver. Moms <3
Neste kake på planen er sjokolade – rullekake! Ennå en gammel favoritt som kanskje ikker er så trendy lengre? Men jeg synes den fortjener litt oppmerksomhet!
Husk å lagre dine favorittoppskrifter direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER
-Desiree
Comments are closed.