Festkake; fri for sukker, gluten og nøtter – kan lages melkefri

28. april 2016 | Godis og kaker

En kake som særlig blir glemt, ikke bare av oss litt sunn-matbloggere, er bløtekaken. Den er kanskje ikke så trendy lengre?

Men hvis det er en kake som hører hjemme i en tradisjonsrik 17. mai feiring så er det vel denne?

Jeg har valgt å beholde en sukkerfri fløtekrem! Det er jo tross alt bare 17. mai en gang i året, men jeg gir alternativer til de som ønsker mindre fett og færre kalorier. Kremen er det eneste som inneholder melk, så for deg som ikke tåler dette er det bare å bruke soyafløte.

Bunnene er sukkerfri, melfri, nøttefri, fettfri, gluten og laktosefri!

OG den er superenkle å lage!

 

Til 3 bunner på str med en frokosttallerken trenger du:

 

6 bananer (det smaker IKKE banan av kaken)

8 egg (skilt i hviter og plommer)

2 ts bakepulver

2 ts vanlijepulver

 

Slik gjør du.

 

Mos først bananer og eggeplommer sammen. Bruk stavmikser og få bort alle klumpene.

Rør inn bakepulveret tilslutt og sett til side.

Pisk hvitene hvite og luftige med en miksmaster. De skal ikke bli stive, men hvite.

Rør dette inn sammen med resten.

 

Bre det hele forsiktig utover et bakepapir. Det dekker hele, og inn i ovnen på 180 grader i 15 minutter. Varmluft.

Du tar den ut når den er gylden som bilde over.

La kaken avkjøle seg mens du pisker krem.

 

Jeg brukte:

 

2 pakker kremfløte

2 ts sukrin gold

 

 

Nå kan du skjære ut 3 bunner.

Legg en frokosttallerken oppå bunnen og skjær ut med kniv.

 

Hvordan du liker å pynte din bløtekake er egentlig opp til deg. Jeg pyntet slik:

Bunn

Krem

Rørte bringebør

Bunn

Krem 

Rørte bringebær

Bunn

Krem

 

 

Ingen 17. mai kake uten jordbær og blåbær;)

 

Hvis du ønsker en magrere kake, eller kanskje ennå friskere? Kan jeg anbefale å blande pisket krem sammen med gresk yoghurt. 50/50.

Gjerne med 1 ts vaniljepulver. Moms <3

 

Neste kake på planen er sjokolade – rullekake! Ennå en gammel favoritt som kanskje ikker er så trendy lengre? Men jeg synes den fortjener litt oppmerksomhet!

 

Husk å lagre dine favorittoppskrifter direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin 
HER

 

-Desiree


28. april 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (5)

  1. Hei! Vil starte med å si at du har en veldig fin blogg og mange fine oppskrifter. Denne kaka ser helt super ut, men hvordan kan du påstå at bunnen er fettfri når det er 8 egg i den? I mitt hode blir det ca. 50 gram fett… Dette blir nok ikke så mye per stykke, men fettFRI er den ikke..

  2. Anita: Fettfri som i ikke tilsatt en hel haug med smørr som kaker vanligvis er 😉 OG som du sier, det er under 10 gram fett per stykke, som strengt talt er veldig, veldig lite 🙂

  3. Hei, jeg mangler varmluft på min ovn. Har du tips til hvordan steke bunnen på vanlig varme?mvh kristin

Comments are closed.