reklame Sunkost
Visste du at det i tarmene dine eksisterer et eget lite samfunn bestående av over 900 forskjellige typer bakterier? Bakterier som er fordelt i forskjellige arter og stammer, som alle sammen har sin egen funksjon i kroppen din.
Blant annet fordøyer de maten tarmen vår ikke klarer, de produserer viktige næringsstoffer, de regulerer immunsystemet og beskytter oss mot skadelige stoffer som passerer gjennom tarmsystemet daglig.
God tarmhelse har altså mye å si for din kropp, helse og energi nivå.
Hva kan du gjøre for god tarmhelse?
- Spis fiber.
- Drikk nok.
- Beveg deg daglig.
- Spis fargerike grønnsaker, frukt og bær
- Inkluder sunt, flytende fett i maten din.
- Spis probiotisk mat som yoghurt, syrnet melk, ost og fermentert mat.
Prøv min fermenterte Solkål som tilbehør til middagen eller sammen med brødskiva til lunsj. Deilig frisk, søt og syrlig!
Ingredienser
Fremgangsmåte
- Riv opp kålhode, gulrøtter og ingefær. Skrell og del ananasen i biter.
- Ha kålhode og salt i en ren bolle – kna kålen til den slipper vannet og blir bløt.
- Kna inn ingefær, ananas og gurkemeie.
- Kom alt over i en glasskrukke, også all væsken. Tilsett 3 ss moklosan.
- Det er viktig at alle grønnsakene dekkes av den, hvis ikke ville jeg tatt ut litt av grønnsakene. OBS: pass på at det er ca. 3 cm igjen opp til lokket – det gjør ikke noe om det er mer.
- Det skal ikke komme luft til grønnsakene. Dette løser jeg ved å fylle en frysepose med vann og legge ned i glasset – slik at dette forsegler grønnsakene. Så legger jeg lokket opp på – ikke skru til!
- La glasset stå på kjøkkenbenken eller inne i et kjøkkenskap i 3-4 dager.
- Lukt på den på dag nummer 3. Begynner den å lukte frisk og syrlig kan du ta ut vannposen, skru på lokket og sette den i kjøleskapet. Hvis ikke la det stå en dag til.
Hvis du tenker at fermenterte grønnsaker ikke er for deg så kan jeg også anbefale hjemmelaget yoghurt som et enkelt fermenteringsprosjekt!
Denne oppskriften har jeg delt tidligere, men gode ting kan godt deles flere ganger.
Ingredienser
Fremgangsmåte
- Sett kokosmelken kaldt i noen timer til den har skilt seg slik at vannet ligger i bunn av boksen og «fløten» har stivnet på toppen.
- Skarp ut «fløten» og varm denne opp i en gryte
- Ta den vekk fra varmen og rør inn gelatinen.
- Når temperaturen har sunket til kroppstemperatur tilsetter du innholdet i de to kapselene.
- Rør rundt og sett på et varmt, mørkt sted i 24-48 timer avhengig av hvor sur du liker din yoghurt
- Blend så yoghurten sammen med ønsket bær og oppbevar i kjøleskapet.
Jeg liker å toppe yoghurten min med verdens enkleste superfood granola.
Rett og slett mine 4 favoritt superfoods blandet sammen på en krukke!
Du finner Bipollen HER, Hampfrø HER, Gojibær HER og Råkakao HER
Ikke tid til å hive deg over egne kjøkkenprosjekter?
Da kan jeg anbefale blant annet anbefale deg å teste Kombucha! En deilig fermentert te, som nytes kald! Sunkost har flere forskjellige varianter. Du finner hele utvalget HER. Og som du ser er flere på tilbud nå i uke, 28, 29 og 30!