Favoritt knekkebrød. Uten mel eller nøtter.

23. mars 2014 | Frokost

Dette ble plutselig den store bakedagen.
Ikke at det gjør meg noe. Baking er noe jeg assosierer med kos, omsorg, kvalitetstid og tja sunnehet? Det å lage noe fra bunn, vite hva som er i maten, legge ned et arbeid for andre, lage noe selv.
Det føles godt å bake, selv om jeg ikke er spesielt god på det.

Søndager er også den store turdagen, og i dag skulle det kanelknuter med i sekken.
Noen ting liker jeg ikke å sunnifisere for mye, og kanelknuter er helt klart en av de tingene jeg ikke kødder for mye med. Om jeg kan få lov til å ordlegge meg så sterkt.
Flere har allikevel spurt om oppskriften min, så jeg lover å legge den ut i morgen.

Det jeg skal dele nå er mine favoritt knekkebrød.

Du trenger:

200 solsikkekjærner
50g linfrø
50g kli
1 dl sesamfrø
5 ss chiafrø (valgfritt)
2 sa fiberhusk
En klype salt
Valgfritt krydder

5 dl kokende vann

Slik gjør du:

Bland alt det tørre
Hell over vann og la det svelle i 10 min

Hvis du ønsker tynne knekkebrød er dette nok til to brett. Ønsker du litt mer å bite i, som meg, så steker du det på ett brett.

Jeg klapper det hele jevnt og flatt ved å legge et bakepapir over, og stryke over.
Trekk papiret vekk og stek i 60 minutter på 175 grader.

Når du tar det hele ut av ovnen er det fremdeles litt mykt. Ønsker du firkantede knekkebrød kan du da bruke en pizzarulle til å dele det hele opp.
Jeg liker det litt rustikt, så jeg lar det stivne før jeg brekker det opp i passe biter.

Her servert som et lite ettermiddagsmåltid. Med hvitløksost, paprika og fersk basilikum Skogsbærsmoothie on the side.

– Desiree


23. mars 2014 | Frokost

Comments are closed.