Fatloss made simple!

4. juni 2013 | Trening

Ok, jeg skal være enig i at det ikke er mye med vekttap eller la oss si fettap som er enkelt. Hverken i teori eller praksis. Metodene er mange, fallgruvene er flere og det er hardt arbeid både fysisk og psykisk.

Selv om jeg føler at jeg allerede har belyst temaet ganske mye her på bloggen får jeg støtt og stadig meldiger og mail fra lese med spørsmålet «Hvordan skal jeg gå ned i fettprosent?»

Jeg tenkte jeg skulle trekke ut litt tråder fra tidligere blogginnlegg, og gi noen korte, konkrete råd.

 

Min fem beste tips for å gå ned i fettprosent:

1.


Tren en kombinasjon av kondisjon og styrke.

Vil du bare gå ned i vekt?

Eller vil du se bra ut?

Det ene er desverre ikke ensbetydende med det andre. For å gå ned i fettprosent er kondisjon det mest effektive. For å få en fin, stram og trent kropp trenger du å trene styrke!

 

2.


Spis mindre kalorier enn du forbrenner.

Vi kommer fremdeles ingen vei utenom. For å gå ned i vekt må du spise færre kalorier enn du forbrenner.

Har skrevet om denne appen tidligere, men drar den frem igjen


Gratis, du kan scanne inn matvarene du spiser med strekkoden på produktet, oversiktlig og gir en god oversikt.

Det kan være fint å bruke denne typen hjelpemidler i starten. Etterhvert lærer du deg å kjenne igjen hva som er gode og dårlige valg, i forhold til kalorier og næringsinnhold.

 

3.


Spis mer proteiner og sunne fettsyrer.

Proteiner metter mer og lengre enn karbohydrater. De bidrar også til en høyere forbrenning, og er en nødvendighet for at vi skal få utbytte av styrketreningen vår.

Kroppen vår trenger også noe fett for å forbrennet fett, men vi velger selfølgelig sunne fettkilder som motvirker hjerte og karsykdommer.

4.


Spis mer frukt og grønt.

Rettelse; spis mer grønt, bær og noe frukt. Grønnsaker og bær metter godt og fyller opp magen uten at det øker kaloriinnholdet i kostholdet ditt nevneverdig. I tillegg til dette trenger kroppen vitaminer og mineraler. Ikke bare for å holde oss sunne og friske, men for å opprettholde alle kroppens funksjoner- også evnen til å forbrenne fett.

 

5.


Reduser inntaket av sukker og stivelse.
Jepp, det er et nei!

 Mat som inneholder mye sukker og stivelse metter dårlig og øker insulinhormonet i kroppen din. Insulin på sin side øker fettlagringen din.

Kvinne med litt mye rundt midjen? Eller mann med pærefasong? Her har du synderen…

 

Jeg vet at flere gjerne ønsker at jeg skal skrive et innlegg om hva og hvordan jeg spiser. Mitt kosthold vil ikke resultere i et fettap, men gi meg noen dager til å dokumeneter litt, så skal jeg i det minste komme med litt inspirasjon til mat som kan gjøre det.

Da skal jeg hive meg rundt å komme i treningstøyet! Leg day!

 


4. juni 2013 | Trening

Kommentarer (3)

  1. Mange gode tips her, synes du har oppsummert det hele veldig greit 😀

Comments are closed.