FASTELAVENSBOLLER MED VANILJEKREM | uten sukker

21. februar 2020 | Boller & Brød, Oppskrifter

APPLE HER GOOGLE HER

 

Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å poste noen fastelavensboller i år heller 😛 Personlig er jeg ikke så glad i kombinasjonen boller, krem og syltetøy og baker heller kanelknuter 😉

Men innboksen min renner over av ønsker, så da skal dere få – sukkerfrie boller med vaniljekrem!

TIL CA. 8 BOLLER TRENGER DU:

Ingredienser

  • 3 dl vaniljekesam
  • 25 gram gjær
  • 1 egg
  • 1 ss kardemomme
  • 1 dl rosiner
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 50 gram smeltet smør
  • 500 gram hvetemel + litt til til utbaking
  • 1 egg til pensling

TIL KREM TRENGER DU:

  • 3 eggeplommer
  • 3 ss sukrin melis
  • 1/2 dl fløte
  • 1 ts vanilje
  • 1 ss smør
  • ————————
  • 2 dl fløte

Fremgangsmåte

BOLLENE LAGER DU SLIK:

  • Smuldre deig i en bolle og tilsett vaniljekesam, egg, vann, smør og kardemomme. Rør til gjæren er oppløst.
  • Tilsett melet litt og litt. Elt i minst 15 minutter. Sett så deigen til heving til den har fått dobbel størrelse.
  • Slå ut luften og kna deigen sammen. Rull til en pølse, del opp og form 6-8 boller. Legg bollene på et brett og la de heve i 20-30 minutter.
  • Sett ovnen på 220 grader over og undervarme.
  • Pensle bollene og stek dem midt i ovnen i 10-12 minutter

KREMEN LAGER DU SLIK:

  • Ha eggeplommer, 1/2 dl fløte, vanilje og sukrinmelis i en kjele. Kok opp under omrøring på svak varme. Når den tykner rør inn smørret og sett til avkjølning.
  • Når blandingen er kald pisker du 2 dl fløte til krem.
  • Visp så inn vanilje blandingen

Oppskriften ligger så klart i appen min også, og etter deres ønske oppdateres den i dag med en helst spesiell kostplan + handleliste!

Yes, dere skal få en uke av kostplan til kurset STERK- FLAT OG GLAD MAGE! Kurset ble utsolgt allerede i oktober/november 2019, og deltagerne der har to uker igjen av 7 ukers kurset. 

Nytt vil ikke komme før til våren!

Stort Smil

Desiree

APPLE HER GOOGLE HER

 

21. februar 2020 | Boller & Brød, Oppskrifter