Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å poste noen fastelavensboller i år heller 😛 Personlig er jeg ikke så glad i kombinasjonen boller, krem og syltetøy og baker heller kanelknuter 😉
Men innboksen min renner over av ønsker, så da skal dere få – sukkerfrie boller med vaniljekrem!
TIL CA. 8 BOLLER TRENGER DU:
Ingredienser
- 3 dl vaniljekesam
- 25 gram gjær
- 1 egg
- 1 ss kardemomme
- 1 dl rosiner
- 0,5 dl kaldt vann
- 50 gram smeltet smør
- 500 gram hvetemel + litt til til utbaking
- 1 egg til pensling
TIL KREM TRENGER DU:
- 3 eggeplommer
- 3 ss sukrin melis
- 1/2 dl fløte
- 1 ts vanilje
- 1 ss smør
- ————————
- 2 dl fløte
Fremgangsmåte
BOLLENE LAGER DU SLIK:
- Smuldre deig i en bolle og tilsett vaniljekesam, egg, vann, smør og kardemomme. Rør til gjæren er oppløst.
- Tilsett melet litt og litt. Elt i minst 15 minutter. Sett så deigen til heving til den har fått dobbel størrelse.
- Slå ut luften og kna deigen sammen. Rull til en pølse, del opp og form 6-8 boller. Legg bollene på et brett og la de heve i 20-30 minutter.
- Sett ovnen på 220 grader over og undervarme.
- Pensle bollene og stek dem midt i ovnen i 10-12 minutter
KREMEN LAGER DU SLIK:
- Ha eggeplommer, 1/2 dl fløte, vanilje og sukrinmelis i en kjele. Kok opp under omrøring på svak varme. Når den tykner rør inn smørret og sett til avkjølning.
- Når blandingen er kald pisker du 2 dl fløte til krem.
- Visp så inn vanilje blandingen
Oppskriften ligger så klart i appen min også, og etter deres ønske oppdateres den i dag med en helst spesiell kostplan + handleliste!
Yes, dere skal få en uke av kostplan til kurset STERK- FLAT OG GLAD MAGE! Kurset ble utsolgt allerede i oktober/november 2019, og deltagerne der har to uker igjen av 7 ukers kurset.
Nytt vil ikke komme før til våren!
Stort Smil
Desiree