Kefirskål med cottage cheese og bær

MIN FASTE LUNSJSKÅL | og hvorfor du burde spise dette!

11. desember 2017 | Ernæring, Frokost, Matpakka

Etter at jeg ble gravid har jeg blitt ennå mer bevist hvordan det jeg spiser påvirker kroppen og energien min. Rett og slett fordi jeg opplever at jeg er i en litt «utsatt» situasjon, kanskje for første gang i mitt liv.

Jeg har alltid spist det jeg har lyst på. Heldigvis har jeg alltid vært mest glad i det de fleste ser på som normal og sunn mat, men nå kjenner jeg at både fordøyelse og energinivå trenger at jeg er litt mer bevist hva jeg putter i meg! Grovt brød med masse pålegg er jo sunn mat, men akkurat nå resulterer det i at jeg ikke får gått på do den dagen. Beklager detaljene, men alle som har vært gravide og vet hva jeg snakker om…

Jeg kjenner også at jeg trenger mer av den maten som alltid har gitt meg god energi. Det handler nok like mye om tiden på året som graviditeten.

For meg er det masse frukt og grønt, fisk, plantefett, kraft og mat som er bra for fordøyelsen.

Jeg er og blir periodespiser og akkurat nå er det denne skålen som gir meg det jeg trenger litt utpå formiddagen.

Kefir, cottage cheese, varme bær og kokosolje.

Kefirskål med cottage cheese og bær

Hvorfor kan disse fire tingene være bra for deg også?

HOVEDINGREDIENSEN HER ER KEFIR.

Best er helt klart hjemmelaget kefir, men den du får på butikken er også bra.

Velger du å kjøpe ferdig kefir på butikken så inneholder denne 6 ulike melkesyrebakterier og 2 ulike gjærarter. Hjemmelaget kan ha flere.  Ved å drikke/spise kefir regelmessig øker du antall vennlige bakterier i tarmen, du får bedre tarmfunksjon, reduserer oppblåsthet og unngår treg mage.

Kefir er også rik på vitaminene A, B1, B12, D og K, tryptofan og biotin.

BÆR.

Er er en super kilde til både vitaminer og antioksidanter. Hvem trenger ikke det på denne tiden av året.

 

BÆRENE VARMER JEG I LITT KOKOSOLJE.

Kokosolje er en flott kilde til MCT olje.

MCT olje består av kortere fettsyrer som  kroppen forbrenner fortere enn andre typer fett! I stede for å lagre kaloriene i MCT oljen i kroppen som fett før det blir brukt som energi, blir kaloriene satt i bruk umiddelbart og forbrent fort. Det er derfor MCT også kalles for energi olje. Det er også godt dokumentert at MCT kan øke kroppens evne til å forbrenne fett og forhindre vektøkning!

 

COTTAGE CHEESE.

Nå inneholder jo kefir proteiner, men kanskje ikke nok for å kalle dette et komplett måltid eller gi særlig lang metthetsfølelse. Her kommer cottage cheesen inn. Cottage cheese er en ypperlig kilde til protein, mager og gir lite kalorier. Hvis du er skeptisk til konsistensen kan du for eksempel mose den sammen med kefiren med en stavmikser.

 

SLIK LAGER JEG LUNSJEN MIN:

Ingredienser

  • 3 dl frosne bær
  • 1 ss kokosolje
  • 1/2 boks cottage cheese (liten)
  • 2 dl kefir
  • 1 ts vaniljepulver
  • Litt honning eller sukrin gold

Fremgangsmåte

  1. Varm bærene sammen med kokosolje, vaniljepulver og litt søtning.
  2. Rør sammen cottage cheese og kefir
  3. Topp med de varme bærene

Kefirskål med cottage cheese og bær

En kopp varm te og en rødbet shot hører med.

 

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

 

11. desember 2017 | Ernæring, Frokost, Matpakka