Fasiten på en sunn livsstil

29. juli 2015 | Motivasjon

Mange sliter med negative opplevelser rundt livsstilsforandring. Og med den tilnærming folk flest har til det med å endre livvstil så kan jeg godt forstå det.

De fleste av oss har nemlig den oppfatning at det skal finnes en fasit der ute på hva som er sunt, og at denne fasiten skal passe alle som vil være sunne og slanke. Så, når vi ikke klarer å forme livet vårt etter denne fasiten gir vi ofte opp. 

 

Men hva hvis det ikke er noen fasit som du skal forme livet ditt etter?

 

Hva hvis det i stede for en fasit var et stort utvalg av sunne vaner du kunne velge å vrake blant, vaner som du kunne legge til i ditt liv – uten å trenge å omforme hele ditt levesett?

Gode vaner du kan skjemme deg selv bort med i hverdagen, som gir deg noe positivt og bidrar til en god helse og en sunn kropp?

 Slik pleier jeg å nærme meg mine kunder og deres ønsker om en annen kropp, helse og hverdag.

 


Men hva med resultatene?


Vel, jeg har jobbet med dette i snart ti år, så istede for å svare på det vil jeg utfordre deg til å velge 3 nye vaner, prøv en uke, så kan du fortelle meg hvordan du opplevde det 🙂

 

1.

DRIKK NOK VANN

 • Ca. 1,5 liter om dagen

2.

SPIS PROTEINER

 • Helst til hvert måltid.
 • Gode proteinkilder er magert kjøtt, fet fisk, egg, skalldyr og magre mereriprodukter

3.

SPIS NOK FRUKT OG GRØNT

300 gram frukt og grønt er ikke mye. Allikevel klarer bare 1 av 5 nordmenn å spise dette hver dag

4.

BEVEG DEG MER

Jeg snakker ikke nødvendigvis om trening, men hverdagsaktivitet.

 • Parker bilen litt lengre unna inngangen til skolen, jobben, barnehagen, butikken.
 • Ta trappa
 • Gå en tur mens du venter på barna som er på trening
 • Bruk litt av lunsjpausen på å gå en liten tur – ta kollegaene med!
 • Sett alarm på telefonen og reis deg opp i 30 sekunder 1 gang halvtimen

 

5.

SKJÆR NED PÅ SUKKERET

Det er lov å kose seg, men kan du kose deg med andre ting i hverdagen?

Candy shopLicensed from:
pljvv

/
yayimages.com

Oppskrift
HER

 

6.

SPIS FARGERIKT

 

7.

SPIS DEG METT

Men på de riktige tingene. Fyll opp tallerenen med grønnsaker, proteiner og sunt fett.

De beste resultatene får du ikke av strenge dietter og hard trening. De beste resulatene kommer av de gode vanene i hverdagen. 

 

Dette er bare et lite utvalg.

Hvilke gode vaner har du? Del gjerne 🙂

 

Desiree

 

 


29. juli 2015 | Motivasjon

Kommentarer (10)

 1. fin blogg! håper dagen har vært super bra. Kanskje du vil ta en tur innom min blogg også?ha fortsatt en strålende sommer 🙂

 2. Bra tips. Jeg kjenner av og til på tanken om at «skal jeg gjøre dette resten av livet», men jeg må jo si at sånn er det jo med mange ting (få barn, utdannelse, jobb etc). Elsker å løpe og kan gjerne gjøre det livet ut nå som jeg har fått dreisen på kondisen.Sliter med å få i meg nok frukt, for jeg er rett og slett ikke vant med å spise mye frukt. Det får bli min ukesutfordring.

 3. Veldig fin blogg! Jeg skal snart utdanne meg til PT, mange gode tips å hent her, stå på 🙂

 4. Veldig flott skrevet, jeg får masse inspirasjon av å lese bloggen din. Under eksamenstiden ble det mye smågodt, brus og annet sukker. Så jeg har for øyeblikket kuttet ut det meste med sukker, ingen smågodt og brus eller annet søtsaker. Dette er noe jeg skal prøve i 80 dager, er nå på dag 33 så det kommer seg. Derfor finner jeg mye inspirasjon i mat forslagene dine. Planer er også eter vært å prøve ut en del av øvelsene du har lagt ut, men for øyeblikket har jeg et eget opplegg jeg må komme meg inni. Så Takk for en flott blogg og masse god inspirasjon.

 5. Stine: Takk for at du deler dine erfaringer 🙂 Ig tusen takk for gode ord 🙂

 6. Mer frisk luft vil jeg ha i hverdagen. Gå litt lengre tur med hunden hver dag er mitt mål 🙂

 7. Jeg fulgte først en «timeplan», veldig opptatt av å gjøre det «riktig». Ingenting «skjedde», selv om jeg spiste sunt, trenet osv. Jeg ble veldig demotivert 🙁 Men så gjorde jeg noen små grep, som jeg følte passet MEG bedre og som jeg kan leve med, uten å føle at jeg ofrer el må avstå fra noe: lyttet til kroppen, varierte litt mer, la til noen flere proteinrike matvarer. Merket veldig fort at jeg holdt meg mett lenger, koste meg mer, fikk mer energi: OG gikk fort ned et par kilo 🙂 det gjør meg veldig motivert, og både kroppen og jeg er GLAD 🙂 )) Ikke tro at det samme fungerer på alle, for det gjør det virkelig ikke! Gjør din greie 🙂

Comments are closed.